Conferința 9-11 mai 2014

Integritatea -Temelia caracterului-

Ce fel de oameni ar trebui să fim noi… așteptând și grăbind venirea zilei Domnului, printr-o viață sfântă și evlavioasă?! – se întreaba apostolul Petru în a doua sa epistolă… Acesta este versetul care ne-a inspirat atunci când am ales să avem acest șir de conferințe: ÎN ASTEPTAREA MIRELUI!
Cred că nici un alt subiect nu ne-ar determina să trăim vieți mai dedicate Domnului decât gândul că așteptăm revenirea lui Isus ca MIRE … că urmează o nuntă! Nunta în care noi suntem MIREASA! Gândul acesta ne poate motiva îndeajuns la o viață sfântă și evlaviaosă așa cum Petru ne îndeamnă.

Cu această viziune am pornit și am avut prima conferință, cu tema: Ai fost aleasă să-I fii Mireasă! Am vorbit atunci despre faptul că am fost aleși pur și simplu, fără să fi avut vreun merit. “Căci pe când eram noi încă păcătoși Cristos a murit pentru noi”. El ne-a ales înainte de întemeierea lumii și ne-a pus de-o parte pentru El, ne-a sfințit și ne-a destinat să-I fim Mireasă. Am recunoscut că noi nu am făcut nimic în vederea acestei alegeri, că totul totului îi aparține LUI! Și, gândul, și alegerea și prețul…

Noi doar intrăm în ceea ce deja avem în EL!
Lupta pe care o avem de dus este DOAR să ne păstrăm poziția, statutul pe care El ni l-a dat. Lupta este deja câstigată! Biruința este deja a LUI și El o împărtășește cu noi astăzi. El ne-a declarat sfinte, responsabilitatea noastră este să trăim ca sfinții!

El a făcut TOT! Dar, pentru că e vorba de o nuntă – măcar atât cât ne permite comparația – ne putem referi la această perioadă de așteptare, ca la o perioadă de pregătire a rochiei de mireasă. Așadar, în anul următor- 2013- am vorbit despre smerenie – Smerenia – însemnul regal. Am comparat smerenia cu pământul în care cresc toate celelalte calități / podoabe ale creștinului autentic, care este Mireasa Domnului Isus. Am numit smerenia la un moment dat urzeala, pe care țesem rochia de mireasă.

Anul acesta am ales o altă calitate de bază- integritatea- despre care Andy Sidel zice că este temelia caracterului. Astfel s-a născut conferința Integritatea- temelia caracterului

Tema conferintei a fost o mare provocare pentru noi toate, organizatoare și participante. Duhul lui Dumnezeu ne-a descoperit lucruri care trebuie schimbate atât în comportament, cât și în inimile noastre, în acel for interior necunoscut de nimeni, decât de Dumnezeu și noi.

Am fost la conferința de la Valea Drăganului în jur de 160 de femei și am fi dorit să fim mai multe, dar…nu s-a putut. Însă putem să lăsăm impresiile participantelor și pozele făcute acolo să creioneze măcar puțin din divinul coborât acolo, pentru toate acelea ce vor citi aceste rânduri.

Să le ascultăm:

„Am descoperit că mai exista în mine lucruri în care nu sunt integră. Am înțeles că integritatea este temelia caracterului și că Dumnezeu nu-și coboară standardul cu nici un chip, ci eu trebuie să mă aliniez cerințelor Lui.” spune Lidia. „Și eu am crezut despre mine că sunt integră, dar înțelegând ce este integritatea, am decis să-mi ridic ștacheta, iar standardul lui Dumnezeu să devină și standardul meu” completează Simona.

Sigur că întegritatea în relațiile de familie a fost o altă temă sensibilă, care a marcat viețile noastre. „Ceea ce m-a marcat cel mai mult este faptul că trebuie să-mi traiesc viața bazată pe valorile Scripturii și nu pe valorile lumii. Am înțeles că trebuie să fiu un exemplu de integritate pentru copiii mei. Am înțeles, de asemenea, că noi suntem “aici” datorită rugăciunilor înaintașilor nostril. Acest lucru m-a determinat să gândesc la ceea ce avem de făcut în generația noastră. (Claudia)

„Dumnezeu mi-a întărit convingerea că El nu coboară standardul nici în vremuri de persecuție nici în vremuri de liberatate. Suntem responsabile de valorile transmise copiilor noștri! Ce modele de integritate suntem pentru ei?!” (Liana)

„M-am gândit serios la lucrurile pe care le las mostenire în “cufărul vieții” celor dragi mie. Ce vor spune oare copiii mei despre mine atunci când eu nu voi mai fi? Am înțeles ce responsabile suntem cu privire la valorile pe care le transmitem generației care vine după noi.” (Daniela)

„Am înțeles că trebuie să-mi fac timp pentru copiii mei, pentru a strânge în cufărul lor de zetre, lucruri de valoare, asemeni celor moștenite de la înaintașii noștri. Am învățat că trebuie să fiu foarte atentă la lucrurile mici și să îmi păstrez integritatea și acolo.”(Lidia)

Și, ca și o concluzie -„La această conferință Domnul mi-a vorbit foarte clar despre cum dorește El să fiu, ca fiică a LUI, ca mamă, soție, slujitoare. Îmi doresc să fiu femeia care își înțelege chemarea, care se dăruiește cu toată inima Domnului, care se pune în spărtură pentru Împărăția Lui. Rugăciune puțină = putere puțină. Rugăciune multă = putere multă. (Teodora)

Vorbim despre aceste lucruri esențiale, pentru că vrem să ne construim viața pe o temelie solidă, care să reziste în vremuri de încercare, care să reziste până în ziua aceea, în care Mirele va veni după Mireasa Sa! Astfel de conferințe sunt pietre de aducere aminte, care marchează definitiv călătoria noastră dinspre vremelnicie spre veșnicie. Mai mult, în astfel de momente sfinte, puse deoparte din tumultul vieții, ne este arătat că totul este „din El, prin El și pentru El”.