Echipa

Femeile în vârstă trebuie să aibă o purtare cuviincioasă, (…) să înveţe pe alţii ce este bine, să înveţe pe femeile mai tinere să-şi iubească bărbaţii şi copiii; să fie cumpătate, cu viaţă curată, să-şi vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaţilor lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu (Tit 2:3-5)

Coordonator - Lidia Șchiopu

Este căsătorită cu Dorel din 1968, au patru copii căsătoriți și opt nepoți. Împreună cu soțul ei sunt membri ai bisericii Aletheia din Timișoara.

A fost formată/echipată prin slujirea misionarelor din organizația BEE Intl., (acum Entrust) fiind parte din primul lor grup de femei din Timișoara din 1986. La început participa la grup din dorința de a învăța pentru sine, dar pe măsură ce viața ei se schimba, a simțit responsabilitatea de a împărtăși și altor femei ceea ce invățase. În 1995 renunță la serviciul ei pentru a se dedica slujirii altor femei.

Pentru mai bine de doi ani, trăiește depinzând total de Dumnezeu, experimentând credincioșia Lui în fiecare zi. În 1998 este solicitată să coordoneze lucrarea femeilor din cadrul EBE Romania, lucrînd în felul acesta cu femei din toate denominatiile.

Pasiunea ei este ucenicia și mentorarea, este să vadă femeile crescând în maturitate, slujind altor femei și trăind vieți pentru slava lui Dumnezeu. De aceea nu obosește călătorind în țară și chiar dincolo de granițe, (Chisinău, Moscova, Tadjikistan, Belgia, Italia, Austria, Spania, SUA) cu o singură dorință: aceea de a se investi în viața altor femei, după cum spune 2 Timotei 2:2.

Coordonează revista Priscila care este parte din aventura vieții ei cu Dumnezeu! De asemenea coordonează lucrarea femeilor din cadrul Fundației EBE Romania.

Un MOTO ale ei: Investește mult, în puțini!

Din partea bordului EBE Ro - Vali Lupoian

Vali Lupoian este căsătorită cu Nelu din anul 1987 și sunt membri în Biserica Baptistă Betania din Cluj Napoca. Au fost binecuvântați cu 2 băieți, căsătoriți, și cu 3 nepoți.

A absolvit în 1988 Facultatea de Informatică din cadrul UBB Cluj Napoca și un program de master în Management în administrație, activând atât în învățământul liceal cât și în mediul privat. De peste 15 de ani este membră în bordul fundației EBE România, sub egida căreia funcționează Școala Priscila.

Vali a crescut într-o familie creștină și a avut harul de a-L cunoaște pe Dumnezeu încă din copilărie. A strâns Cuvântul Lui în inima ei din anii de liceu, când a beneficiat de materiale de studiu biblic aduse de misionari americani, care i-au dezvoltat dragostea pentru Scriptură. Iubește sufletele oamenilor, de aceea este întotdeauna gata să investească timp și resurse pentru a-i asculta, a-i înțelege și a-i conduce în prezența lui Dumnezeu.

Slujește cu pasiune în cadrul grupurilor mici, fiind convinsă de adevărul exprimat de Charles Spurgeon: „Când eu predic, sunt ca acel om care vrea să umple o mulțime de sticle care stau înaintea lui aruncând peste ele apă cu găleata. Unele se vor umple un pic, altele și mai puțin, multe din ele deloc. Ca să umpli sticlele acelea, trebuie să le iei pe rând, și într-o mână să ții sticla, în cealaltă găleata, și așa pe rând, una câte una să le umpli. Exact acest lucru se întâmplă în grupurile mici.

Pe lângă coordonarea grupurilor mici, Vali se implică în lucrarea cu femeile, colaborează la organizarea conferințelor dedicate femeilor, precum și la evenimente de formare și creștere spirituală a liderilor.

Rugăciunea ei este inspirată din rugăciunea lui Pavel:

„(…) și să cunoașteți dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoștință, ca să ajungeți plini de toată plinătatea lui Dumnezeu.”
– Efeseni 3:19

Eleonora Fărăgău

Este căsătorită cu Beniamin Fărăgău, învățător și autor de studii Biblice. Sunt binecuvântați de Dumnezeu cu trei copiii și 4 nepoți, – bucuria și împlinirea bunicilor.

Ca și familie slujesc în biserica baptistă nr. 3, Iris din Cluj-Napoca și se bucură de onoarea din partea lui Dumnezeu, de a fi împreună cu atâția studentți și tineri.

A fost profesoară de limba engleza la liceul Creștin Emanuel din Cluj mai mult de 20 de ani. În prezent este pensionară dar știind că acest concept nu există în Biblie, Nora a înțeles că ar putea să-și folosească experiența de viață, pentru a se implica în mentorarea altor femei conform principiului din Tit 2.

Având mai mult timp la dispozitție a început să răspundă afirmativ invitațiilor de a vorbi la diferite întâliri ale femeilor din Cluj și din țară, conștientă de importanța investirii în zidirea valorilor adevăratei feminități în femeile mai tinere.

Face parte din echipa de coordonare a revistei Priscila.

Iată ce mărturisește Nora: “Sunt conștientă că orice efort de a ajuta femeile să-și cunoască rolul trasat de Dumnezeu la creație și întărit de El prin răscumpărare, merită făcut, deoarece, în familie, influența femeii este decisivă. Aici îmi este inima, alături de soţul meu al cărui ajutor potrivit mă străduiesc să fiu.”

Dorina Tartamuș

S-a născut şi locuieşte în Cluj Napoca. Este căsătorită cu Valentin şi Dumnezeu le-a dăruit 2 fete minunate.

Din anul 1994 a fost cooptată pentru a face parte din primul grup de studiu cu femeile organizat în biserica, iar apoi a luat parte la un alt grup de studiu biblic la nivel de oraş, organizat de BBE (acum EBE). De-a lungul anilor, inima ei a inceput sa ardă pentru lucrarea cu femeile, ocupându-se de organizarea mai multor grupuri de studiu biblic cu femeile si în alte biserici. A urmat şi cursul de consiliere creştină organizat de BEE, iar mai târziu un curs de consiliere pre şi post avort organizat de Clinica Pro Vita, unde lucrează în prezent ca şi consilieră voluntară.

Dorina mărturiseşte: ”Odată cu aprofundarea Cuvântului Lui Dumnezeu, am înteles cine sunt in Cristos, cum trebuie să-mi împlinesc rolul de soţie si mamă şi am beneficiat de binecuvântări preţioase în familia mea. Toate acestea mă determină să nu tac, să stârnesc in femei dorinţa de a studia Cuvăntul Lui Dumnezeu, să le provoc să dorească acest lucru şi ele.”

După 40 de ani de muncă de secretariat, la interfaţa dintre conducere şi angajaţi, a observat că Dumnezeu vrea, şi pe mai departe, ca ea să nu îşi părăsească slujba de a-L arăta pe El oamenilor. Timpul pe care îl are liber, odată cu pensionarea, l-a pus la dispoziţia lui Dumnezeu care i-a oferit oportunităţi speciale de a fi lumină în mijlocul oamenilor şi, în mod special, între bolnavii de Parkison în cadrul proiectului Puterea Speranţei.

Rodica Filip

S-a născut în Baia Mare, județul Maramureș, într-o familie de credincioși ortodocși. L-a primit pe Domnul în inima ei la vârsta de 18 ani, în Biserica Penticostală „Maranata” din Baia Mare, unde, peste ani și-a început slujirea între femeile din biserică și penitenciar. Este căsătorită cu pastorul Mircea Filip și au trei băieți, pe care îi consideră cea mai mare avere a lor.

În anul 2006, la chemarea lui Dumnezeu s-au mutat în Oltenia fiind implicați în ucenicizarea bărbaților, femeilor și tinerilor din bisericile evanghelice și din penitenciare.

Rodica este colaboratoare a revistei „Priscila” și autoarea cărții „Iubește-L pe Dumnezeu din toată inima!”

Pasiunea ei cea mai mare este aceea de a-L descoperi tot mai mult pe Dumnezeu prin Cuvântul Său și a-L prezenta altora. Îi place să citească, să scrie poezii și eseuri, să stea de vorbă cu oamenii pentru a-i încuraja la o viață trăită în sfințenie, să gătească și să primească oaspeți.

„Când răspunzi cu credincioșie la credincioșia lui Dumnezeu, El nu te dezamăgește niciodată!” – mottoul pe care îl poartă în inima ei.

Angela Țiprigan

S-a născut în Botoșani, unde a copilărit, a mers la școală, … s-a căsătorit cu Nelu, apoi în 1974 s-au mutat la Timișoara. Au 8 copii și 10 nepoți.

Deși pensionară, încă lucrează ca tehnician dentar, o meserie pe care a făcut-o cu pasiune și slujire.
Este implicată în lucrarea cu femeile de mulți ani. Slujește în biserica locală și în afara ei: răspunde solicitărilor de a ține seminarii acolo unde este nevoie în țară și dincolo de granițe. Colaborează cu credincioșie și la revista Priscila.

Dar, chemarea ei cea mai dragă este, slujirea. Se simte împlinită, atunci când poate ajuta pe cineva în nevoie. În slujire o găsești parcă … neobosită! Îi place să organizeze tot felul de întâlniri, cu scopul de a pune oamenii împreună în prezența lui Dumnezeu.

Este pasionată de creativitate! Este inventivă, practică, și face față cu spor, multelor provocări din partea familiei și a celor din jur.

Corina Șandor

Corina Şandor – Martin este căsătorită cu Traian Şandor – Martin, pastor asistent în Biserica Filadelfia din Baia Mare, unde şi locuiesc din 1992. Sunt binecuvântaţi cu trei copii: Filip, Teodora şi Dorothea.

Corina este inginer ca pregătire profesională, dar din 1995 până în 2009 a lucrat ca şi reporter, redactor şi realizator de emisiuni la postul local de televiziune Canal 7 (TL Plus TV) Baia Mare, iar din 2008 până în prezent lucrează ca şi specialist relaţii publice la Biblioteca Judeţenă „Petre Dulfu” Baia Mare.

De dragul copiilor ei, este implicată în lucrarea cu copiii din biserică, dar îi place foarte mult să lucreze cu femeile, al căror suflet îl înţelege cel mai bine. Împreună cu soţul ei se ocupă de cuplurile tinere, cu care fac consiliere premaritală. Ea este şi colaboratoare la revista Priscila.

Este pasionată de psihologia umană din perspectivă biblică şi îi place să-i ajute pe oameni să se descopere pe sine. Iubeşte lectura, îndeosebi poveştile adevărate şi îi plac drumeţiile, ski-ul şi muzica bună.

Un motto al ei este: „Este posibil ca oamenii să uite ce le-ai spus. Este posibil ca oamenii să uite ce ai făcut pentru ei. Însă nu vor uita niciodată felul în care i-ai făcut să se simtă.”

Rodica Farcău

S-a născut în Oradea, orașul în care și locuiește. În decursul celor patru decenii de căsătorie alături de Vasile, au fost binecuvântați cu trei copii și doi nepoți.

Copilăria sa a fost înconjurată de dragostea și credința unei familii creștine.
Observând devotamentul și slujirea buniciilor și părinților săi, precum și dedicarea lor față de Dumnezeu, s-a născut în ea dorința de a cunoaște mai mult și de a-L iubi pe Dumnezeul pe care aceștia îl urmau.

În tinerețe, a participat activ la cursurile Navigatorii și a fost implicată ca învățător la Școala Duminicală.
În anii '90, a fost invitată să se alăture grupurilor de femei ale Bisericii Betel Oradea,
organizate de BBE (EBE).
De atunci, pasiunea sa pentru implicare a crescut, dedicându-se formării de ucenice și lucrării cu femeile din oraș și din țară.

Motto:

„Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit.”
– 1 Petru 4:10

Diana Cotoz

S-a născut și a copilărit în Halmeu până la vârsta de 14 ani, când s-a mutat în Satu Mare pentru a-și continua studiile. A studiat Dreptul iar de profesie este jurist.

Este căsătorită de 22 de ani cu Dani, alături de care, de peste 20 de ani, administrează o afacere în domeniul produselor profesionale de curățenie.

Descrie relația ei cu Dani ca fiind una VIE! De-a lungul anilor au trecut prin multe împreună, greutăți și bucurii, dar ce i-a ținut împreună a fost dragostea amândurora pentru Dumnezeu și unul pentru celălalt, statul de vorbă oricând și despre orice, dar și pasiunea comună pentru slujirea oamenilor.

Diana și-a început călătoria cu Dumnezeu la 18 ani. De foarte tânără a înțeles că o pasionează Cuvântul lui Dumnezeu, că găsește în El viața de care are nevoie și că vrea să-L facă cunoscut și altor femei. Un mare aport în acest sens l-a avut grupul mic de studiu cu femeile din biserica ei.

Astfel, în 2013, s-a înscris la cursurile Școlii Priscila, unde Dumnezeu a dus-o la un alt nivel al cunoașterii propriei identități în Hristos, ceea ce a schimbat și determinat traiectoria vieții ei.

Tot în acea perioadă, Dumnezeu i-a vindecat inima și mintea, și i-a făcut cunoscută chemarea specifică: să sprijine alte femei în dezvoltarea lor spirituală. Pentru că și-a dorit să fie și mai eficientă și relevantă în acest sens, și-a completat cunosțintele urmând cursurile ACCR de consiliere creștină.

Alături de soțul ei slujește în biserica Casa Închinării din Satu Mare, unde, spune ea, o încântă să vadă oameni câștigați pentru Hristos.

Se descrie pe sine ca o sensibilă închinătoare, care în prezența lui Dumnezeu găsește linistea, pacea, călăuzirea, și dragostea, dincolo de puterile ei.

Deși nu au copii, găsesc bucurie și satisfacție în a se investi cu tot ce pot în alții. Și, dacă pentru o vreme această lipsă a adus multă întristare în familia lor, acum sunt bucuroși de ce a hotărât Dumnezeu pentru ei, și n-ar schimba nimic din planurile Lui pentru ei.

Dorința ei cea mai mare: “Vreau să las o moștenire de viață în urma mea, mergând eu însămi pe urmele pașilor Domnului meu.”

Raluca Balaș

Raluca Bălaș s-a născut și trăiește în inima Ardealului, în Cluj-Napoca. A absolvit Facultatea de Construcții în cadrul UTCN și este de profesie Business Analyst și Trainer.

Este membră a Bisericii Baptiste Betania din Cluj-Napoca din anul 2003. Timp de 14 ani s-a implicat în biserica locală slujind în cadrul lucrării cu copiii. A absolvit Școala Priscila în 2014, moment în care a decis să se implice mai mult în lucrarea cu femeile atât la nivel local, cât și național.

Iubește oamenii și se bucură să îi slujească, de aceea se implică regulat în activități de voluntariat comunitar. În timpul liber îi place să scrie scenarii cu mesaj pentru suflet și să călătorească.

Paula Cîmpean

S-a născut și locuiește în Bistrița. Căsătorită cu Victor din 1998 și sunt binecuvântați de Dumnezeu cu doi copii, Abel și Hana. Slujesc în Biserica „Sfânta Treime” din Bistrița unde sunt membri.

În anul 2009 începe primul grup mic de studiu și în fiecare an după aceea continuă să deschidă alte grupe mici, încurajată fiind de frumusețea acestor părtășii și a creșterii spirituale și relaționale pe care Dumnezeu o lucrează în inimile femeilor. Din dorința de a sluji mai multor femei din județul Bistrița-Năsăud, organizează conferințe locale din 2010 și cursuri de consiliere biblică din 2013.

De profesie este psiholog și psihoterapeut de cuplu și familie. Având convingerea că familia, așa cum a gândit-o Dumnezeu Creatorul, este cea mai importantă instituție de pe pământ, își propune să fie o binecuvântare slujind ca terapeut în mâna Marelui Terapeut.

Obișnuiește să spună: Dacă știi cine ești în Cristos, știi ce ai de făcut!

Colaboratori:

Camelia Căpușan

Ar putea fi caracterizată prin prisma profesiei ei, și anume ca medic al trupului și cel al sufletului, deoarece ea a făcut din profesia ei de medic neurolog, un miljloc spre a împlini marea trimitere a Mântuitorului nostru, de a lărgi Împărăția lui.

Setea și dragostea ei după Cuvântul lui Dumnezeu a făcut-o să se gândească la modalități practice prin care să transmită bucuria și împlinirea dobândită în urma studiului, mai departe, ajutând și alte femei să experimenteze o viață trăită în conformitate cu Cuvântul lui Dummezeu. Fiind dăruită de Dumnezeu cu o capacitate deosebită de a aprofunda și de a extrage adevărurile pasajului studiat, cuplată cu usurința ei în a comunica, Camelia este invitată adesea la întâlnirile pentru femei organizate în diferite zone ale țării. De asemeni, este colaboratoare și editorul principal al revistei Priscila- care există și datorită ei.

Este căsătorită cu Nicu, și au doi copii, Vlad și Ruxandra.