În aşteptarea Mirelui (2012)

AI FOST ALEASĂ SĂ FI MIREASĂ

De fiecare dată când citesc întrebarea apostolului Petru: “Ce fel de oameni ar trebui sa fim noi, așteptând și grăbind ziua venirii Domnului?” (2 Petru 3:11-12) mă simt provocată. Și aproape de fiecare dată… mă duc cu gândul la vremea tinereții mele… Pe când aveam 16-17 ani, în fiecare seară, când îmi puneam capul pe pernă, îmi ziceam: “Isuse, dacă nu vii la noapte, mâine seara vei veni sigur!” Și în vremea aceea am trăit așteptându-mi Mirele în fiecare zi… Îl așteptam să vină și să mă răpească cu EL. Se vorbea despre revenirea lui Cristos, mai mult atunci, decât acum. În așteptarea Lui, preocupările îmi erau altele, altele erau prioritățile. Nu făceam altceva decât să mă pregătesc să-L întâlnesc… voiam să mă găsească așteptându-L, iubindu-L și să fie bucuros de mine! Eram atât de mulțumită cu ceea ce aveam, chiar dacă uniforma de școală îmi era și ținuta de duminecă. Nu aveam altceva, eram săracă, dar eram atât de fericită, pentru că îl aveam pe El, pe Mirele meu. De multe ori de-a lungul anilor mi-am amintit de vremea aceea și, Doamne, cât aș fi vrut-o înapoi!

Nu cred ca altceva ne-ar motiva mai mult la o viață sfântă, evlavioasă, la o viață diferită, decât reîmprospătarea nădejdii noastre că El chiar vine!

De aceea am ales această temă: ÎN AȘTEPTAREA MIRELUI, pentru o serie de conferințe pe care dorim să le avem în fiecare lună mai, în anii care urmează. În acest an, conferința a avut loc la Oradea, și aproape două sute de femei, ne-am bucurat să ne amintim că am fost alese să-I fim MIREASĂ!

Ne-am amintit din nou că, alegerea aparține Mirelui! Că El ne-a ales, fără să fii meritat și datorită acestui fapt, nu mai putem trăi oricum. Într-o lume în care se vorbește atât de puțin despre acest eveniment – ce va uimi cosmosul intreg – noi, MIREASA, suntem chemate să trăim o viață sfântă și evlavioasă, o viață plină de roada Duhului, anticipând bucuria întâlnirii cu Mirele Ceresc.

 

Ce a însemnat conferința pentru cele care au fost la Oradea, aflați din următoarele mărturii:

Viața mea a intrat într-o rutină plictisitoare și aveam nevoie de o reîmprospătare. La această conferință m-am reîndrăgostit de Isus și Îl simt mult mai real și mai aproape de mine, nu doar la nivelul intelectului. Inima imi tresaltă de bucurie.

Maria

Am petrecut momente inspiraționale și de o intimitate greu de exprimat în cuvinte omenești. Am fost descătușată de atâtea și atâtea gânduri care sufocau relația mea cu Cel care-mi este Domn și Rege.

D.Paula

Aici m-am simtit minunat și am retrăit momentul nunții pământești cu preaiubitul meu. Am realizat aici că nunta Cerească cu Mirele iubit este un eveniment de dimensiuni și mai mari decât ceea ce am trăit aici pe pământ. Am conștientizat încă o dată ce mult ne iubește Mirele și pentru dragostea aceasta minunată merită să aștept în curăție “cu candela” plină.

Leonora


Așa cum pentru nunta pământească m-am gândit mult la detalii, am înțeles că și pentru nunta cerească trebuie să fiu mai atentă la detaliile din viața mea (evlavie, dragoste, smerenie, iertare etc) și, din dragoste pentru El, MIRELE meu să fiu o mireasă plăcuta, desăvârșită. Este o pregătire de o viață, dar am început de aici… de la conferință!

Claudia

Plecând de aici, sunt acum și mai motivată – să stau aproape de El, să spun altora de onoarea ce ne-o face Hristos – să fim mireasa Lui!

Dorina

Din nou am fost răsfățată și iubită de Domnul prin timpul petrecut la Oradea. Pentru sufletul meu totul a fost o hrană foarte bună și din plin. Sunt plină de BUCURIE și am rămas cu două teme de casă: să sap în CUVANTUL DOMNULUI în profunzime și să trăiesc în BUCURIE indiferent de circumstanțe. Oare “acasă”, la NUNTA NOASTRĂ cum va fi?… aici a fost MINUNAT! Vă iubesc pe toate.

Lena