Joanna în România (2010)

Joanna Weaver în România!

În perioada 2-9 octombrie, Joanna Weaver, a conferențiat în câteva orașe ale României: Galați, Cugir, Cluj Napoca, Tg Mureș. Soție de păstor, mamă a trei copii, Joanna Weaver este și autoarea cărților: O inimă ca a Mariei într-o lume ca a Martei și O atitudine ca a Mariei, cărți studiate de multe , multe femei în grupele mici de studiu. Am ales să călătorim împreună prin țară, să avem câteva conferințe zonale, astfel ca, multe femei să o poată asculta… Peste 1500 de femei au auzit mesaje motivatoare care ne chemau la intimitate cu Domnul. Mărturiile ce urmează spun exact acest lucru:

 

O inimă ca a Mariei într-o lume a Martei

Am așteptat cu nerăbdare ziua de 2 octombrie, ziua conferinței, convinsă fiind ca Dumnezeu îmi va vorbi. Marta ar fi un nume cât se poate de potrivit pentru mine, deși în piept mi se zbate o inimă ca și a Mariei.

De câte ori oare nu m-am trezit în zorii zilei dornică să stau la picioarele Domnului, cu capul pe pieptul Lui, să-I ascult inima și să mi-o vărs pe a mea înaintea Lui? Dar… sună telefonul și o mamă, cu voce panicată, îmi cere ajutorul. Puiul ei este bolnav. Mă trezesc în iureșul zilei, “împărțită cu multe trebi”. Așa a început pentru mine ziua de vineri, ziua di-naintea conferinței. Primele ore ale dimineții au zburat, lăsând frustrarea să crească în inima mea. “Nu-i nimic, mă gândesc. Termin orele de consultații, mă întâlnesc cu grupul de surori implicate în organizarea conferinței, punem la punct ultimele detalii și mă voi retrage să stau de vorba cu El.” Planurile mele însă sunt din nou date peste cap. Mai apare ceva neprevăzut, încă o urgență, încă un pacient în nevoi. Uite așa se face ora 17. Acum mă pot retrage. Din nou sună telefonul. De data aceasta este fiul meu. Cum aș putea să-i spun “nu” tocmai lui? Curând se lăsă întunericul și gândul îmi este la întâlnirea cu Domnul meu. Mă îndrept spre locul întâlnirii cu El și… sună telefonul. Pentru a câta oară? Mă uit la ceas. S-a făcut ora 21.

De la celălalt capăt al telefonului se aude vocea cumnatului meu: “Anca, tocmai s-a încheiat prima seară a conferinței tinerilor și mai sunt tineri care nu au cazare. Poți să iei la tine doi tineri?” Simt cum îmi crește frustrarea, dar mă gândesc că acestor tineri nu le-ar ține nici de cald, nici de foame dacă aș alege să stau singură cu Domnul. Așa că accept. Pun masa, pregătesc așternuturi curate. Vin băieții, facem cunoștință, îi așez la masă. Strâng masa, spăl vasele, îi conduc spre cameră. Am terminat. Acum chiar mă voi retrage să stau în prezența Domnului meu. Ceasul arată ora 23. Sună telefonul. Este soțul meu: “Anca, îți mai aduc trei fete!” Încep să râd. Cum să nu? Cu bucurie! Oare nu are Domnul simțul umorului? În timp ce pun din nou masa și pregătesc alte așternuturi îmi îndrept gândul către Domnul meu și spun: “Primește Doamne această închinare a mea, îmi deschid casa și inima să vii să poposești la mine.” Frustrarea a dispărut și pacea îmi pătrunde în suflet. Ascult cum bate inima Lui. El o cunoaște pe a mea. Știe că am o inimă ca a Mariei într-un trup ca și al Martei.

În sfârșit este ziua conferinței. Mă simt încurajată! Suntem atât de multe Marte, cu inimi ca și a Mariei, venite din Galați, Brăila, Chișcani, Medgidia, Constanța, Mangalia, Comănești, Tecuci, Toflea, Republica Moldova chiar. Dragostea ce-o avem pentru Isus, dorința intimității cu El ne unește. Nu mai contează că suntem dintr-o biserică baptistă, penticostală sau creștini după evanghelie. Suntem toate fiicele Celui Prea Înalt! Știm că-L iubim pe Domnul, că tânjim să stăm în prezența Lui și ne închinăm viața înaintea Lui! Toate avem povești asemănătoare… inimi ca și a Mariei într-o lume a Martei.

Prin Joanna ne-a vorbit chiar El, cu voce blândă, zâmbind și transmițând căldură, dragoste… ne-a chemat în sufragerie, să ne odihnim la picioarele Lui… gata să ia din mâinile noastre șiragul de perle vechi și ponosite și să ni le dea pe cel din perle veritabile… Prin Joanna a venit chiar El… să ne învețe să-L auzim, să ne învețe să ne rugăm, să ne bucurăm în prezența Lui.

A fost o zi de sărbătoare, o zi anume pregătită de El, o zi în care să ne mângăie sufletele, să ne ia poverile și presiunea urgentului, o zi în care să ne răsfețe cu iubirea Lui. Îți mulțumim Doamne pentru dragostea și harul Tău!

ANCA PROFIR – GALAȚI

 

Mărturii…

Luni, Isus a fost în Betania (Biserica Baptista Cugir). Auzind acest lucru aproximativ 440 femei au venit să poată sta la picioarele Lui. Sute de Marii cu inimi pline de dor L-au înconjurat pentru a-și astâmpăra inima însetată. Femei din Alba, Sebes, Daia, Aiud, Câmpeni, Abrud, Turda, Orastie, Deva, Sibiu, Cluj, Petrosani, Humedoara, Teius, Vinerea și din alte părți și-au unit inimile și ca o singură ființă am lăsat harul Preaiubitului nostru să ne umple pe deplin… Împreună cu Joanna Weaver am petrecut o după-amiază binecuvântată în “sufragerie” învățând să transformăm uneltele de măsurat în crucea harului Său la umbra căreia toate avem aceiași valoare, acolo unde dragostea nu poate fi măsurată ci doar dăruită…

Tatiana Petric – Cugir

Data de 8 octombrie 2010 pentru femeile din orasul Cluj Napoca și nu numai, a fost o zi deosebită. Am fost onorate să o avem în mijlocul nostru pe Joanna Weaver din Whitefish, Montana, și prin mesajul ei, am fost provocate la o viață de intimitate cu Domnul, la a alege “partea cea bună “, la a găsi în El speranță, vindecare, plinătate, bucurie și eliberare de frică. Am văzut lacrimi în ochii multor femei și credem că viața multora a fost atinsă și schimbată de mesajul transmis sub călăuzirea Duhului Sfânt.

Geta Apolzan – Cluj Napoca

Sâmbătă 09 octombrie 2010 peste 350 de femei din județele Mureș, Harghita , Bistrița și Alba au participat la un eveniment special: editia a V-a a conferintei interjudetene “Frumusetea femeii crestine”- găzduită de Biserica Betania. Invățătura despre frumusețea interioară și exterioară a fost prezentată de invitata noastră Joanna Weaver. care, a transmis un mesaj motivator la practicarea părtășiei cu Domnul. Modelul de femeie a bibliei care a fost prezentat de acestă dată a fost Maria, care și-a ales partea cea bună și care nu i se va lua. Conferinta a fost cu adevărat o binecuvântare pentru toate femeile și prin ele, pentru familiile lor , pt biserică și societate, prin roada luminii care o vor produce.

Rodica Baciu –Tg Mureș