Cine suntem?

Lucrarea femeilor

Lucrarea cu femeile din cadrul EBE România există cu scopul de a se ocupa de echiparea și formarea femeilor pentru a sluji altor femei. Ne dorim în bisericile noastre femei mature, capabile să vină una în ajutorul celeilalte care, descoperindu-și darurile să-și aducă contribuția la extinderea și edificarea Bisericii lui Cristos. Acest lucru îl dorim cu atât mai mult, cu cât știm că în bisericile noastre peste 60% sunt femei. Ce potențial fantastic, dar atât de neglijat!

Ce pot face femeile? Pavel îi scrie lui Tit și îi dă instrucțiuni clare și concrete despre modul în care să se ocupe de fiecare segment din biserică. La un moment dat el spune:

Vreau ca femeile în vârstă… să le învețe pe cele tinere să-și iubească bărbații și copiii, să fie cumpătate, cu viață curată, să-și vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaților lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu.

Tit 2 :4-5

Ce facem noi? Vrem să împlinim această poruncă, echipând femei care să le învețe pe altele cum să trăiască vieți care să-i aducă cinste lui Dumnezeu, cum să facă – la rândul lor ucenici – ceea ce reprezintă mandatul fiecărui creștin! Pentru aceasta creem și oferim cadrul în care femeile să crească spiritual și să fie echipate – grupe mici de ucenicie și creștere, seminarii, conferințe, asistență, mentorare. (vezi Programul Priscila, Conferinte)

Activitatea noastră se desfășoară interconfesional, cu toate bisericile evanghelice, trecând dincolo de diferențe și bucurându-ne de ceea ce avem în comun. De fapt, între noi – femeile – au căzut zidurile denominaționale și am învățat să ne acceptăm, să ne respectăm, să ne slujim. Știm că suntem parte din aceeași BISERICĂ UNICĂ a lui Cristos, și… ne pregătim să-I fim Mireasa!!!

Într-o vreme în care, creștinii mai degrabă împrumută valorile lumii, noi dorim să transmitem valorile noastre generației care ne urmează. Credem că Intimitatea cu Dumnezeu este vitală, vrem să trăim vieți de Integritate, să cultivăm relații sănătoase începând din familie, vrem să fim mereu disponibile să învățăm, să lucrăm împreună, în Echipă, vrem să slujim sub autoritatea Bisericii locale și în tot ce suntem și facem, vrem să fim Dependente de Dumnezeu!!!

Ca metodă de bază a lucrării cu femeile, este grupul mic. Acolo are loc adevarata creștere în maturitate, acolo se experimentează darea de socoteală, acolo se clădesc relații durabile și armonioase, acolo se descoperă daruri spirituale ptr slujire, acolo se poate naște o viziune, acolo începi să slujești altora. Grupul mic te ajută să fii un creștin autentic! Fundația EBE vă ofera o serie de cursuri, specifice nevoilor femeilor pe care le puteți studia în grupele mici. (lista cursuri)

Lucrarea cu femeile este pe deplin justificată, deoarece femeia are un rol hotărâtor în familie şi în societate. Influențând viața unei femei, vom influența implicit istoria, prin aceia pe care viața ei îi atinge.

“Ce ai auzit de la mine… transmite oamenilor de încredere, care să fie în stare să învețe pe alții.”
(2 Tim 2:2)

Lidia Şchiopu

Coordonator național al lucrării cu femeile din cadrul Fundației EBE România