Puterea Speranţei (2012)

PUTEREA SPERANTEI

Așa s-a numit conferința națională a femeilor care a avut loc la Cluj în luna octombrie 2012 – conferința organizată sub egida Fundației EBE România. Am avut din nou bucuria s-o avem pe Linda Dillow, autoare a mai multor cărți. (click aici).

Recent, Linda Dillow a scris cartea Cum e să fii căsătorit cu mine?, o carte care te determină la schimbare prin întrebările incomode pe care le pune. Tema acestei cărți s-a suprapus în mare măsura pe tema conferinței. Astfel opt sute de femei din toată țara și chiar de peste hotare, au participat la această conferință. Au fost câteva zile de reală binecuvântare pentru multe din cele care au fost prezente.

Toate mesajele au fost practice și provocatoare… Am fost îndemnate să ne gândim serios la moștenirea pe care o lăsăm în urmă, la ceea ce vrem să devenim, la ceea ce am dori să se spună despre noi la finalul călătoriei noastre pe pământ. Am fost provocate să trăim o viață de mulțumire continuă, o viață de iertare și închinare autentică.

Împreună cu Linda Dillow a venit dr. July Slattery (click aici…). Prin dinamismul ei și pasiunea pentru Dumnezeu ne-a motivat să nu ne ascundem de Domnul, ci în El și să trăim vieți pline de semnificație. (puteți asculta mesajele aici!)

 

Ce a însemnat conferința pentru femeile participante? Să le auzim pe câteva dintre ele:

Am plecat la Cluj, la conferința femeilor, cu o inimă împovărată, rănită și deprimată. Eram după un timp în care nu m-am mai simţit parte a bisericii locale, cu o relație apropiată frântă și după vestea pierderii locului de muncă. Eram descurajată și, recunosc, mi-am pus întrebarea dacă să mai merg la conferință sau să stau acasă, să-mi plâng de milă. Am ales să particip și am plecat cu așteptarea ca Domnul să mă atingă, să-I simt îmbrățișarea și mângâierea Lui. Vreau să vă spun că a făcut mai mult de atât. El s-a oprit în dreptul meu pentru aceste trei zile, mi-a vorbit cu drag, m-a atins cu dragoste, mi-a luat povara grea. Am experimentat eliberarea, în urma alegerii de a ierta. Una dintre cele mai importante hotărâri luate este și va fi cea de a avea o inimă mulțumitoare. Port și acum Brățara mulțumirii. Mulțumesc, Doamne!

Estera

A fost un timp deosebit pentru mine… Mi-am văzut inima ca un teren nelucrat de mult, cu crăpături, peșteri acoperite de bolovani… care erau durerile și frustrările mele şi peste care am pus capacul… cu resemnare… și nu mai voiam să umblu acolo. Dar El m-a atins… începând cu mulţumirea (sau nemulţumirea), trecând prin relația cu soțul, cu copiii… Mi-a reamintit că doar în El sunt completă… Mulțumesc că m-ai umplut de Tine! M-ai umplut de bucuria TA!

Alina

Pentru mine, aceste zile petrecute in Cluj au reprezentat un timp în care am putut să mă opresc şi să-mi reevaluez viaţa. Prin toate “întrebările incomode” care s-au pus, Dumnezeu parca mi-ar fi prezentat o radiografie a vieţii mele. Trăind cu perspectiva finalului în minte, El a pus în inima mea dorinţa de a avea o influenta pozitivă în viaţa soţului meu, a băieţilor mei şi a celor din jur.

Ionela

A fost cea mai frumoasă conferință la care am participat. Sunt hotărâtă să-mi schimb atitudinea și mă rog ca Domnul să-mi dea putere. Sunt hotărâtă să mă ascund în Dumnezeu, să cânt o cântare de mulțumire. Sunt hotărâtă să nu mai rămân supărată și să nu-mi mai critic soțul!

Cosmina

La aceasta conferinţă am fost motivată să lupt cu “cârtirea” și să încep să devin o femeie a mulțumirii. Fiecare sesiune a fost specială, nu m-am simțit confortabil, pentru că am de făcut schimbări în multe domenii ale vieții mele, dar m-am simțit provocată de Duhul lui Dumnezeu. Ultima sesiune a fost specială pentru mine: Duhul Sfânt mi-a șoptit ca încă din veșnicie Dumnezeu a scris povestea vieții mele, o poveste unică, făcută pentru a-L slăvi pe Dumnezeu. El este eroul principal, povestea mea trebuie să fie despre El și spre slava Lui.

Carmen