Conferinţe

 

E vremea curajului, MAI 2022,  Valea Drăganului

În ultimii ani, femeile din România au avut prilejul de a se reuni în fiecare primăvară,
întru pregătirea lor spirituală pentru întâlnirea cu Mirele lor iubit, Domnul Isus.

În fiecare an, tema conferinței ne ajută în creșterea noastră în asemănarea cu Hristos, dar
acum parcă aveam nevoie de curaj să ne continuăm alergarea la brațul Lui. O fecioară
înțeleaptă are nu doar veșmintele pregătite, ci și atitudinea potrivită în așteptarea Mirelui ei.
Iar pentru noi, acum, era atât de important să fim încurajate pe cale, de aceea am numit
această ediție a conferinței E VREMEA CURAJULUI.

Citește mai departe

ANN VOSKAMP, MAI 2018, CLUJ-NAPOCA
Ann Voskamp, soție de fermier – cum îi face plăcere să se prezinte –,  este mama a șapte copii plini de viață, cel de-al șaptelea fiind o fetiță adoptată din China. Pe lângă faptul că e soție și mamă, Ann este autoarea a patru volume de mare succes, trei dintre ele fiind traduse și în limba română: O mie de daruri, Cel mai mare dar și Calea frângerii. Prima ei carte, O mie de daruri, şi-a păstrat poziția de bestseller timp de 60 de săptămâni, fiind vândută în peste un milion de exemplare și tradusă în 22 de limbi. Revista Christianity Today o situează pe Ann Voskamp între cele 50 de femei care au influențat cultura și biserica de astăzi, iar blogul ei se află în topul celor mai accesate și mai citite site-uri creștine: annvoskamp.com

Citește mai departe

PACEA, ADĂPOSTUL INIMII, MAI 2017, BĂILE FELIX
Cea de-a șasea ediție a conferințelor “În așteptarea Mirelui” s-a desfășurat între 12-14 mai 2017, sub titlul “Pacea, adăpostul inimii”. Femei din 29 de localități românești s-au adunat pentru 3 zile la Băile Felix pentru a-L celebra pe Mirele ce va să vină. Diana Cotoz din Satu Mare a deschis evenimentul invitând participantele să se prezinte. Cele 29 de localități au fost reprezentate de câte o femeie pentru a aprinde o candelă pe harta țării, în mod virtual și o candelă într-un copac decorativ, pe scenă, împlinind simbolic versetul din Matei 5:14 “Voi sunteți lumina lumii. O cetate așezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă.” Ce este pacea, cum o pierdem, cum o dobândim și cum o păstrăm, iată câteva întrebări la care vorbitoarele au încercat să găsească rând pe rând răspunsuri. “Împăcare cu lumea pierdută a fost inițiativa Lui Dumnezeu”, și-a intitulat mesajul Dana Ardelean, din Oradea. Neascultarea adamică din Eden a destrămat PACEA dintre OM și DUMNEZEU, conflictul instaurat purtând numele PĂCAT.

Citește mai departe

BUCURIA, PARFUMUL MIRESEI, MAI 2016, BĂILE FELIX
„Bucuria – Parfumul Miresei” a fost cea de-a cincea conferință organizată sub sintagma “În așteptarea Mirelui” și a fost cu adevărat un prilej de bucurie în Domnul din toate punctele de vedere. De la micile atenții primite de participante pe tot parcursul celor trei zile, la muzica de închinare și laudă, până la mesajele miezoase și creative ale vorbitoarelor și nu în ultimul rând prin prezența Duhului Sfânt, totul a stat sub semnul bucuriei. „Bucurați-vă în Domnul! Iarăși zic Bucurați-vă!” scrie Apostolul Pavel filipenilor , legat în lanțuri la Roma, făcând din bucurie un imperativ pentru viața credincioșilor. De ce? Pentru că el știa că circumstanțele vieții sunt schimbătoare, dar cel care rămâne statornic și neschimbător este doar Domnul. Bucuria în Domnul este o stare a sufletului și spiritului nostru, nu e circumstanțială și este o alegere.

Citește mai departe

ÎNTOARCE-TE LA DRAGOSTEA DINTÂI, MAI 2015, BĂILE FELIX

Cea de-a patra ediţie a conferinţelor subscrise temei „În aşteptarea Mirelui”, a abordat una dintre trăsăturile de esenţă ale miresei lui Hristos – Dragostea. Fără o mireasă îndrăgostită de mirele ei, vorbim de o parodie de mari proporţii. Miza este mare. Lumile spirituale freamătă…va avea Isus, acea mireasă „slăvită, fără pată”, plină de dragoste pentru El ? Va alege ea, zi de zi să îmbrace haina faptelor neprihănite!? Îşi va încinge ea mijlocul, în orice loc, cu dragostea, care este legătura desăvârşirii ? Un prim rol al conferinței a fost acela de a readuce în atenția participantelor acest deziderat, pierdut adesea în tumultul vieţii. Temele abordate au condus audiența din prezența sfatului Sfintei Treimi pe pământ, aici și acum, pentru ca finalul conferinței să îndrepte atenția din nou asupra cerului.

Citește mai departe

INTEGRITATEA – TEMELIA CARACTERULUI, 9-11 MAI, VALEA DRĂGANULUI

Ce fel de oameni ar trebui să fim noi… așteptând și grăbind venirea zilei Domnului, printr-o viață sfântă și evlavioasă?! – se întreaba apostolul Petru în a doua sa epistolă… Acesta este versetul care ne-a inspirat atunci când am ales să avem acest șir de conferințe: ÎN ASTEPTAREA MIRELUI!

Cred că nici un alt subiect nu ne-ar determina să trăim vieți mai dedicate Domnului decât gândul că așteptăm revenirea lui Isus ca MIRE … că urmează o nuntă! Nunta în care noi suntem MIREASA! Gândul acesta ne poate motiva îndeajuns la o viață sfântă și evlaviaosă așa cum Petru ne îndeamnă.

Cu această viziune am pornit și am avut prima conferință, cu tema: Ai fost aleasă să-I fii Mireasă! Am vorbit atunci despre faptul că am fost aleși pur și simplu, fără să fi avut vreun merit. “Căci pe când eram noi încă păcătoși Cristos a murit pentru noi”. El ne-a ales înainte de întemeierea lumii și ne-a pus de-o parte pentru El, ne-a sfințit și ne-a destinat să-I fim Mireasă.

Citește mai departe

SMERENIA, ÎNSEMNUL REGAL!, MAI 2013, VALEA DRĂGANULUI

„În așteptarea Mirelui” a fost adusă în ființă încă o conferință pentru femeile creștine din România. Dacă în mai 2012 ne-am adâncit privirile în splendoarea și – deopotrivă – responsabilitatea pe care o implică faptul de a fi obiectul alegerii lui Dumnezeu, ca Mireasă Fiului Său preaiubit, în mai 2013 am început să „ne pregătim” rochia de mireasă, țesând podoabe cerești în urzeala ei.

Și asemenea urzelii oricărui material – lipsită de strălucire, nevăzută și nelăsând adeseori să se întrevadă valoarea și frumusețea din urmă a țesăturii – la fel urzeala veșnicei și strălucitei haine de nuntă, este însăși Smerenia – însemnul regal.

Citește mai departe

PUTEREA SPERANŢEI, 3-6 OCT., CLUJ-NAPOCA

Așa s-a numit conferința națională a femeilor care a avut loc la Cluj în luna octombrie 2012- conferința organizată sub egida Fundației EBE România.

Am avut din nou bucuria s-o avem pe Linda Dillow, autoare a mai multor cărți. (click aici).

Recent, Linda Dillow a scris cartea Cum e să fii căsătorit cu mine?, o carte care te determină la schimbare prin întrebările incomode pe care le pune. Tema acestei cărți s-a suprapus în mare măsura pe tema conferinței.

Astfel opt sute de femei din toată țara și chiar de peste hotare, au participat la această conferință. Au fost câteva zile de reală binecuvântare pentru multe din cele care au fost prezente.

Toate mesajele au fost practice și provocatoare…

Citește mai departe

ÎN AŞTEPTAREA MIRELUI, 10-12 MAI, ORADEA

De fiecare dată când citesc întrebarea apostolului Petru: “Ce fel de oameni ar trebui sa fim noi, așteptând și grăbind ziua venirii Domnului?” (2 Petru 3:11-12) mă simt provocată. Și aproape de fiecare dată… mă duc cu gândul la vremea tinereții mele…

Pe când aveam 16-17 ani, în fiecare seară, când îmi puneam capul pe pernă, îmi ziceam: “Isuse, dacă nu vii la noapte, mâine seara vei veni sigur!” Și în vremea aceea am trăit așteptându-mi Mirele în fiecare zi… Îl așteptam să vină și să mă răpească cu EL. Se vorbea despre revenirea lui Cristos, mai mult atunci, decât acum. În așteptarea Lui, preocupările îmi erau altele, altele erau prioritățile.

Nu făceam altceva decât să mă pregătesc să-L întâlnesc… voiam să mă găsească așteptându-L, iubindu-L și să fie bucuros de mine! Eram atât de mulțumită cu ceea ce aveam, pentru că îl aveam pe El, pe Mirele meu.

Citește mai departe

JOANNA WEAVER ÎN ROMÂNIA

În perioada 2-9 octombrie, Joanna Weaver, a conferențiat în câteva orașe ale României: Galați, Cugir, Cluj Napoca, Tg Mureș.

Soție de păstor, mamă a trei copii, Joanna Weaver este și autoarea cărților: O inimă ca a Mariei într-o lume ca a Martei și O atitudine ca a Mariei, cărți studiate de multe , multe femei în grupele mici de studiu.

Am ales să călătorim împreună prin țară, să avem câteva conferințe zonale, astfel ca, multe femei să o poată asculta…

Peste 1500 de femei au auzit mesaje motivatoare care ne chemau la intimitate cu Domnul.

Citește mai departe

CHEMATE ÎN SLUJBA UNUI VIS, 13-16 MAI, SOVATA

La această conferință împreuna am sarbatorit ceea ce Domnul a facut de-alungul anilor, (sunt 25 ani de cand femei misionare au venit in tara noastra, prin organizatia BEE, sa ne echipeze pentru slujire).

Am multumit lui Dumnezeu pentru faptul ca, a ales ca si noi, femeile, sa fim parte in lucrarea Lui si apoi, ne-am uitat spre viitor, motivandu-ne sa transmitem mostenirea primita mai departe.

Au participat 500 femei din tara si nu numai… au fost alaturi de noi femei din Rep. Moldova, Rusia, Bulgaria, Macedonia, Canada, Statele Unite… femei din Diaspora romaneasca, Spania, Italia, Austria, … de asemenea doua femei din Costa Rica si Brazilia, care sunt misionare in tara noastra.

Citește mai departe

PRISCILA IERI ŞI AZI, 24-27 SEPT. 2009, VALEA DRĂGANULUI

Anul acesta – 2009 – revista noastră a împlinit 10 ani! Am hatărât deci să sărbătorim! Așa că, în luna septembrie, am avut o conferință aniversară, pe tema: “Priscila – ieri și azi” la Valea Drăganului.

Au venit femei de pretutindeni, femei care și-au adus aportul la realizarea revistei și nu numai…

Au fost clipe emoționante când, privind primul număr al revistei, am putut spune: cu adevărat Dumnezeu nu disprețuiește începuturile slabe! Am văzut cum stângăciile noastre de la început au fost transformate în pagini frumoase, mesaje cu miez, binecuvântând sute și mii de femei.

“Până aici Domnul ne-a ajutat!” – a fost convingerea tuturor!

Citește mai departe

SETEA INIMII DUPĂ RELAŢII PROFUNDE, 22-25 MAI 2008, SOVATA

Am venit împreună peste 500 femei din toată țara într-o conferință interconfesională, cu tema: Setea inimii după relații profunde. Au fost, de asemenea, prezente și femei din Republica Moldova și a fost minunat să cântăm împreună, să ne bucurăm, că facem parte din aceeași mare familie a lui Dumnezeu, gustând clipe de cer!

Invitata noastră specială, Linda Dillow, (click aici) ne-a vorbit despre cele mai importante relații: intimitatea cu Dumnezeu și intimitatea cu partenerul de viață.

Cuvintele transmise au ajuns la inima femeilor… cele mai multe dintre ele mărturisind că a fost exact ceea ce aveau nevoie.

Citește mai departe