Extindere

Dezvoltarea lucrării după 2005…

O mare realizare a anului 2005 este demararea programului de echipare al femeilor în cadrul cultului Creştin după Evanghelie. Domnul a deschis o uşă într-un mod neaşteptat, cu un an mai devreme, când s-a discutat cu conducerea cultului şi a fost acceptată începerea oficială a echiparii femeilor pentru slujire. Procesul a început cu aportul lui Puiu Dăneţ şi Debbie Skufca. În toamna lui 2005 a avut loc prima săptămână de echipare cu 37 femei. Majoritatea au fost tinere, ceea ce este un lucru bun pentru că vizează pregătirea generaţiei următoare. Coordonatoarea acestui proiect este Maricica Ursache, împreună cu soțul ei, Petrică.

După 2005, femei din România, călătoresc în Republica Moldova pentru a ajuta la dezvoltarea unei strategii pentru echiparea femeilor din Republica Moldova. Un grup de 35 femei au fost cuprinse în acest program. Astfel că între 2006-2010, de două ori pe an, femei din România, mergeau pentru timp de o săptămână pentru a echipa femeile noastre din Moldova.
Împreună cu Lidia Șchiopu au călătorit în Moldova Ioana Năndrean, Mihaela Mănastireanu, Marinela Barbu și de asemeni Wendy Wilson.

În luna mai 2010 a avut loc sărbătoarea de graduare a 31 de femei care și-au însușit cunoștințele și deprinderile dorite. Au participat lideri ai uniunii Baptiste și penticostale din Moldova și pastorul Lucian Chiș – președintele bordului EBE România.

Un interes tot mai mare există printre românii din diaspora pentru echipare. Aşa că am răspuns şi unor nevoi ale surorilor din Spania, Italia, Austria, Belgia, vizitându-le şi încurajându-le la implicare în slujire. Trăiesc acolo femei care au fost în grupele noastre şi au nevoie de ajutor pentru a sluji altor femei de bisericile din diaspora. În urma dezvoltării acestor relații, femei din Diaspora au început să participe la evenimentele organizate sub egida EBE în România, ceea ce a contribuit la strângerea colaborării.

2006. În perioada 26-28 octombrie – la Turda are loc o conferință a femeilor din bisericile penticostale, pe tema INTIMITATEA CU DUMNEZEU, o conferință mai restrânsă la care au participat 100 femei.

2008. Între 22-25 mai – la Sovata, a avut loc o conferința națională, pe tema “SETEA INIMII DUPĂ RELAȚII PROFUNDE”. (click aici…) Au participat 500 femei din toată țara și 20 femei din Republica Moldova. Invitata noastră a fost Linda Dillow, autoare a mai multor cărți, pe care femeile le studiază în grupele mici. Conferința a fost organizată de Fundația EBE în parteneriat cu Fundația BIG IMPACT. Cuvântul de deschidere l-a avut Directorul Fundației EBE – pastorul Mircea Deteșan, iar în încheierea conferinței, Gelu Paul – președintele Fundației BIG Impact, a avut un mesaj de încurajare pentru toate participantele.

2009. În perioada 24-27 Septembrie – la Valea Draganului – a avut loc conferința de celebrare a revistei Priscila, care împlinea 10 ani! Tema “PRISCILA – IERI și AZI” a fost susținută de vorbitoare românce – “Priscilele noastre”. Au participat aproximativ 100 femei. (clik aici…)

2010. Între 13-16 mai –la Sovata, are loc conferința de celebrare a 25 ani de lucrare. Se împlineau 25 ani de când Miriam și Wendy veniseră în România, ca răspuns la întrebarea: “de ce nu faceți ceva și pentru femei?” Tema conferinței a fost: “CHEMATE ÎN SLUJBA UNUI VIS!”. (click aici…) Chiar dacă noi, româncele sărbătoream un sfert de veac de lucrare, conferința a devenit una internațională, având alături de noi femei din toate țările unde BEE Intl. lucrase de-a lungul anilor (Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia, Africa, Rusia). Femei românce din Diaspora (Italia, Spania, Austria) au fost alături de noi. Apoi au participat misionare românce care slujesc în diferite locuri, și două misionare din America Latină, care slujesc în țara noastră în Dobrogea, printre musulmani. Au fost prezente misionarele care au călătorit în România de-alungul anilor. Apoi, Directorul Fundației EBE – pastorul Mircea Deteșan și președintele Bordului Fundației EBE- pastorul Lucian Chiș au salutat particiantele în numele organizației EBE și au rostit rugăciunea de binecuvântare pentru toate femeile și apoi s-au rugat pentru echipa de organizare. De asemeni a fost prezent, actualul președinte al organizatiei ENTRUST4 – David Godman cu soția lui, Nancy.

Deși sunt amintite multe conferințe care au avut loc în ani, metoda de bază a lucrării cu femeile din EBE, rămâne grupul mic. Acolo are loc adevarata creștere în maturitate, acolo se clădesc relații durabile și armonioase, acolo se descoperă daruri spirituale pentru slujire, acolo se poate naște o viziune, acolo începi să slujești altora. Grupul mic te ajuta sa fii alt om! … (Programul Priscila)… Si, istoria continuă…

Chişinău 2006

Bistriţa 2011

Vulcan 2006

Echipa EBE 2008

Chişinău 2010