Copiii noștri – Comori adevarate

Motto: Proverbe 14:26
“Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El și copiii lui au un loc de adăpost în El ”

In data de 23 noiembrie, la Bistrita, prin harul lui Dumnezeu am avut parte de o binecuvantată părtășie. Cu mult drag am fost poftite într-o caldă și primitoare sufragerie care nu facea decât să ne amintească de locul cu “suflet” al căminelor noastre, scena în care vrând -nevrând ne interpretam rolul primit de la Dumnezeu de a fi mămici, bunici…

In jurul unei prajituri și a unei cești de ceai ni s-a vorbit depre onoarea și marea responsabilitate încredințată femeii – părtașă la miracolul creării vieții împreună cu Marele Creator, primitoare de adevărate comori – copiii!

Invitatele noastre au fost Nora Fărăgău și Adriana Cosman, mame cu deosebite principii și experiențe în creșterea copiilor. Ele s-au lăsat conduse de Duhul lui Dumnezeu, astfel încât femeile au fost copleșite cu adevărat și acea după – amiază a constituit un moment de noi hotărâri pentru foarte, foarte multe dintre ele.

Am primit o viziune nouă asupra versetului 4 din Efeseni capitolul 6: ”Și voi părinților, nu întărâtați la mânie pe copiii voștri, ci creșteți-i în mustrarea și învățătura Domnului”. Cu cât ne vom focaliza mai mult pe cea de a doua parte a versetului, cu atât mai puțin vom greși în relația cu ei, întărâtându-i la mânie.

Am învățat de asemenea că “relațiile profunde se clădesc pe genunchi, în rugăciune” și tot ce e mai valoros pe lume rămân ele – relațiile! Învățăm în școlile prin care Dumnezeu ne trece, deși uneori înscrierea o face nu în baza unei cereri formulate de noi; dar El are drept scop transformarea noastră și vom sta în fața celor mai dificile și dureroase teste; dar El va fi cu noi, și în urma examenelor grele vom deveni mame care își conduc cu multă îndrăzneală fiii spre Împărăție!
Nu ne rămâne decât să mulțumim Tatălui nostru ceresc, Domnului Isus și Duhului Sfânt pentru frumosul popas în “sufrageria Cerului”!

Paula Cîmpean

Dar, iată ce a însemnat întâlnirea pentru câteva din cele prezente:

“Dumnezeu m-a conștientizat în această seară că e vremea să mă bucur de El în perioade dramatice, să mă las inundată de pacea Lui…
Aș vrea să am înțelepciunea să mă port cu cei pentru care întunericul din inima e mai gros decât întunericul de afară; să pot să lupt pentru astfel de suflete cu răbdare și dragoste.” (Simida)

” … Să am grijă să nu îi întărât la mânie pe copii și să le acord atenție atunci când vin să îmi povestească “de-ale lor”… Să fiu atentă la momentele petrecute cu ei, să nu mai strig, ca ei să își amintească cu plăcere de timpul petrecut cu mine… și să le arăt multă dragoste!” (Mirela)

“Azi am învățat să fiu o mamă mai bună de adevăratelea. Să îi ascult mai mult și să le răspund la timp. Pot fi o mamă mai bună cu ei și mai putin “ocupată”. (Gabriela)

“Duhul Sfânt m-a atins prin mesajul Norei, aducându-mi aminte adevărurile Scripturii. Vreau să-mi trăiesc consecvent viața creștină sub ochii copiilor.
Importanța rugăciunii și faptul că odraslele noastre au valoarea Sângelui Mântuitorului a fost mesajul cu care am fost provocată în partea a doua a serii. Am plecat cu dorința puternică de a fi o mamă după inima lui Dumnezeu, care își crește copiii – titani ai credinței, cu ajutorul LUI! (Claudia )