Cine este ISUS pentru tine?

Într-o dimineață de august, cu mai bine de 20 ani în urmă, în timpul meu de închinare, mă rugam pentru prietenele mele din grupul de studiu dintr-un oraș din nordul țării. Ne întâlneam în fiecare lună și studiam Scriptura împreună, dorind să-L cunoaștem tot mai mult pe Dumnezeu și să trăim o viață după inima Lui. Mă rugam acum, pe nume, pentru fiecare, cerându-I lui Dumnezeu să le binecuvânteze și să le facă o binecuvântare pentru alte femei. Mă rugam, de asemenea, pentru întreaga lucrare de slujire a femeilor, ceream har și călăuzire de la Domnul și… aproape întreaga-mi rugăciune era pentru alții. Și ai zice că e nemaipomenit să nu te mai rogi pentru tine, ci doar să mijlocești pentru alții, să te rogi pentru lucrarea Împărăției, pentru slujirea altora, pentru ca totul să fie făcut spre gloria Numelui Său… Doar că, în acele clipe sfinte, într-un moment de liniște, Dumnezeu a vorbit inimii mele, întrebându-mă: Până când Mă vei ruga să-ți binecuvântez fetele din grupele tale, să-ți binecuvântez lucrarea și slujirea și când vei avea timp doar pentru Mine?

Doamne, dar nu pentru Tine lucrez? Nu de dragul Tău le slujesc altora? Sigur, puteam să pun aceste întrebări, dar… nu le-am pus. Am tăcut… am înțeles perfect ce aștepta Domnul de la mine! Eram ocupată cu slujirea, prea ocupată… ca Marta, călătoream mult, în fiecare week-end eram în alt oraș, slujeam cu toată inima de altfel, și totuși El îmi cerea acum ceva pentru El, doar pentru El! Pentru Persoana LUI! Îmi cerea inima! Îmi cerea timp! Îmi cerea iubire! Pentru El, nu pentru lucrarea Lui, nu pentru Împărăţia Lui. Iubire exprimată prin timp doar pentru El! Am știut atunci în inima mea că El Se aștepta să-I spun cuvinte de iubire, de adorare doar pentru El, să nu-I cer nimic, nici măcar binecuvântarea altora, nici măcar progresul lucrării… El mă voia pe mine, îndrăgostită de El, cu inima plină de iubire, cuibărindu-mă în brațele Lui… El dorea să mă las îmbrățișată și iubită, să mă odihnesc în iubirea Lui… și să-I împărtășesc iubirea!

Am înțeles mesajul… lacrimile au început să curgă și … am tăcut minute în șir …
apoi, am încercat să-I cânt un cântec de dragoste, să-mi exprim iubirea prin cuvinte adresate Lui… și am descoperit că aveam un vocabular atât de sărac … Am reușit să spun câteva cuvinte și… s-au terminat… le-am repetat din nou, lăsând apoi emoțiile inimii să se exprime și fără cuvinte…

Dacă m-ar fi întrebat cineva: ,,Îl iubești pe Isus?” Aș fi răspuns fără ezitare: ,,DA!” ,,Dar Îl iubești cu toată inima, cu tot sufletul, cu toată ființa ta?” ,,Desigur!” ,,Atunci, de ce așa puține cuvinte ai să-ți exprimi iubirea față de El? Când iubești pe cineva, îți place să stai de vorbă… mult… să povestești, să-ți exprimi iubirea, nu?”

Dimineața aceea a marcat viața mea de atunci încoace. Am înțeles că, înainte de orice slujire, de oricât de mari lucrări am face pentru Împărăția lui Dumnezeu, El tânjește după inima noastră îndrăgostită de El! După o inimă care să-I împărtășească iubirea!
Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău – aceasta este cea dintâi și cea mai mare poruncă! (Matei 22:37)

Vedeți, când ne intersectăm viața cu CRUCEA lui Cristos și acceptăm iertarea și mântuirea, El devine Mântuitorul nostru! Salvatorul! El ne iartă tot trecutul și, crezând în El, dobândim viața veșnică.

Apoi, înțelegem că El vrea să ne încredem în El și să ne supunem Lui întreaga viață, cu toate aspectele ei, iar El devine Domnul și Stăpânul vieților noastre.

Doar că El, Mântuitorul și Domnul, vrea să ne fie și Mire! Ne-a ales să-I fim Mireasă! Și ne-a ales demonstrându-Și iubirea la cruce. Și toată inima Lui tânjește să-I împărtășim iubirea!

L-am ales ca Mântuitor personal pe când aveam 16 ani… De-a lungul vietii, pe măsură ce-L cunoșteam tot mai mult, i-am supus întreaga-mi viață, domeniu după domeniu: Doamne, sunt la dispoziția Ta! Vreau să fac tot ceea ce-mi ceri să fac și să merg unde-mi spui să merg. Ești Domnul și Stăpânul meu!

Apoi am înțeles că El vrea să-mi fie chiar mai aproape, vrea inima mea îndrăgostită, asemeni inimii unei mirese în preajma nunții ei… Şi de atunci învăț încet, mai încet decât mi-aș dori, dar învăț cum să-L iubesc și cum să-mi exprim iubirea. Mesajul acelei dimineți este foarte prezent și azi, după 20 ani. El încă mă așteaptă… și dorește să-mi ofere odihnă în iubirea-I desăvârșită.

Pentru tine, CINE este ISUS?
Lidia Șchiopu