ADEVĂRUL te eliberează…

Într-o seară povesteam unor femei, despre începuturile mele în lucrarea de slujire… vorbeam despre stângăciile începutului, despre bucuriile și satisfacțiile trăite dar și despre eșecuri și greșelile făcute. La un moment dat, una dintre fete îmi puse o întrebare: “nu vă este teamă să povestiți despre toate aceste lucruri?” “Teamă?”- am zis. “Ce fel de teamă? și pentru ce teamă?” “Păi… teama că, oamenii auzindu-vă vorbind despre aceste greșeli, înfrângeri, s-ar putea să-și schimbe părerea despre d-voastră!” (A! deci asta era! Părerea celor din jur!) “Draga mea -i-am zis- Dumnezeu oricum cunoaște toate aceste lucruri… le știe. Am vorbit cu El despre ele… și El m-a iertat de cele greșite, m-a ridicat de fiecare dată și m-a încurajat să merg mai departe… Și dacă El le știe pe toate, ce importanță are că le știți și voi? Și dacă El mă acceptă exact așa cum sunt, ce contează părerea altora?”

Eu sunt liberă să-mi trăiesc viața înaintea Domnului meu fără să mă las influențată de atitudinea sau părerea celor din jur. Dar, nu întotdeauna am fost la fel. Încă din copilărie căutam să câștig aprobarea și aprecierea celor din jur, a părinților în primul rând. Atunci mă simțeam bine… Voiam să se zică despre mine că sunt o fată cuminte, credincioasă… și făceam eforturi pentru asta. Numai că, tot nu puteam mulțumi pe toată lumea, iar eu trăiam descurajare, frustrare că nu mă ridicam la standardele lor. Depindeam de părerea altora pentru a mă simți bine.

Într-o zi, Dumnezeu m-a eliberat de acest jug- îl pot numi “jug” sau chiar “robie”. Veți cunoaște ADEVĂRUL și ADEVĂRUL vă va face slobozi, adică liberi. El, Domnul este ADEVĂRUL și TOT ce spune El, este ADEVĂR.

Când am înțeles că valoarea mea nu este cea pe care oamenii mi-o dau și că eu sunt valoroasă pentru că El îmi dă valoare, am experimentat o adevărată eliberare! Atunci am simțit adevărata libertate! Libertatea în Cristos! Mi-am descoperit identitatea! Nu aveam de ce să mă tem și de ce să mă rușinez. El, m-a răscumpărat, făcându-mă o fiică de rege, o prințesă!

Cristos m-a făcut moștenitoare a tot ce are El! El își împarte biruința Lui cu mine și atunci căderile mele sunt îmbrăcate în biruința Lui… El, mă iubește necondiționat și veșnic! Și într-o zi mă va conduce la brațul Său spre tronul Tatălui, prezentându-Și mireasa! Și dacă toate acestea sunt adevărate și SUNT, de ce să-mi pese de judecățile altora? Sunt liberă să fiu eu, să mă exprim pe mine însămi așa cum sunt… sunt liberă de orice frică, de orice condamnare, sunt liberă să trăiesc o viață plăcută Lui- Domnului meu. Pe El vreau să-L mulțumesc. Aprecierea Lui mi-o doresc, îmbrățișarea Lui și zâmbetul Lui peste viața mea! Sunt liberă în EL! și nu mai depind de părerile altora pentru a mă simți bine, pentru a mă simți valoroasă.

Cineva spunea: “laudele oamenilor nu mă sfințesc dar nici judecățile lor nu mă murdăresc”.

Când Maria își exprima dragostea și recunoștința la picioarele Mântuitorului – cei din jur au judecat-o și i-au pus tot felul de etichete. Dar ea, a continuat să-și exprime dragostea pentru Domnul ei – o dragoste care pentru cei din jur părea o risipă. Părerea celor din jur însă, n-au afectat-o pe Maria. De fapt nici n-o mai interesa părerea lor. Trăise destul sub etichetele celor din jur. Acum găsise ADEVĂRUL! Îl întâlnise pe Domnul vieții și a devenit liberă să se exprime pe sine în fața Lui, la picioarele Lui. Și chiar dacă toti au descalificat gestul ei, Isus a apreciat-o: “Lăsa-ți-o în pace; de ce-i faceți supărare? Ea a făcut un lucru frumos pentru Mine! Adevărat vă spun că, oriunde va fi propovăduită Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va istorisi și ce a făcut femeia aceasta, spre pomenirea ei”.(Marcu 14:6, 9)

Acesta este cel mai important lucru: ce zice El despre noi?! Ce zice El despre mine?! S-ar putea ca exprimarea dragostei mele să însemne pentru unii, risipă… sau, să nu fiu înțeleasă… dar, dacă El mă înțelege, îmi este de-ajuns! Dacă El mă iubește – deși mă cunoaște- ce altceva îmi pot dori?!

Veți cunoaște ADEVĂRUL și ADEVĂRUL vă va face liberi! Numai El ne poate elibera de orice frică, condamnare, de orice vinovăție și de orice etichete puse de alții. Și, numai în El, ne putem bucura de adevărata libertate!

de Lidia Șchiopu