Tabăra de vară – ediția a II-a, 2017

A mai trecut un an și iată-ne din nou împreună la ediția a doua a Taberei de vară a Școlii Priscila,(24-26.08.2017) cu senioare, absolvente, studente și pretendente la o viitoare serie. De data aceasta ne-am întâlnit la Pensiunea Silver, din loc.Sâmbăta, jud.Bihor, o locație de o frumusețe nebănuită până nu ajungi pe colina, pe care stă cocoțată pensiunea , într-un spațiu natural modelat estetic de mâna d-nei Angela, gazda noastră minunată.

Pentru anul acesta tema taberei a fost identitatea noastră într-u Cristos, iar Lidia Șchiopu, Tatiana Petric și Corina Șandor – Martin au scos la lumină câte o fațetă a identității noastre.

Căutarea răspunsului la întrebarea cine sunt, cu adevărat dincolo de datele din buletin, ne urmărește uneori toată viața. Tindem să ne identificăm cu felul în care arătăm, prin ceea ce facem ca profesie, prin apartenența la un cult religios sau prin pasiuni. DAR ceea ce suntem este oare determinat de ceea ce facem sau ocupația e cea care ne determină modul de a fi? Ca și creștini înțelegerea corectă a identității trebuie să înceapă cu o cunoaștere a Lui Dumnezeu și a identității noastre în Cristos. O teologie corectă este în mod indispensabil necesară unei bune psihologii. Cunoașterea Celui Atotputernic e indispensabilă creșterii și maturizării spirituale.

in-tabara-2017Am pornit în periplul nostru identificând falsele ecuații ale identității, apoi ne-am inspirat din identitatea Lui Cristos încercând să răspundem la întrebările: Cine este Cristos pentru mine și sunt ceea ce sunt de dragul Lui sau pentru beneficiile care decurg din această relație?

Am survolat textele biblice în care autorii sub inspirația Duhului Sfânt ne revelează identitatea noastră într-u Cristos, descrisă în epistolele Apostolului Pavel către efeseni, coloseni sau romani.

Nu în ultimul rând am vorbit despre stima de sine sănătoasă avându-l ca model pe regele David, dar și despre supra stima de sine, regăsită în atitudinea lui Goliat și nu în ultimul rând, stimă de sine scăzută, relevată din comportamentul, tot al unui rege, și anume Saul.

STIMA DE SINE este capacitatea unui om de a se prețui pe sine și de a-și trata propria persoană cu demnitate, iubire și realism. “Respectul de sine are doua aspecte inter relaționale: implică simțul unei eficacități personale și simțul meritului personal.“ scrie Nathaniel Branden în cartea sa “Psihologia respectului de sine”. Altfel spus stima de sine sănătoasă se grefează pe două credințe: credința că POȚI și credința că EȘTI.
Am conchis în final că singura ecuație ce privește identitatea și care funcționează în Împărăția lui Dumnezeu este TU și CRISTOS egal plinătate și sens. Deoarece plinătatea și sensul în viață nu sunt produsul a cea ce ai sau nu ai, a ceea ce ai făcut sau nu ai făcut, ci EȘTI DEJA o persoană întreagă și ai o viață plină de sens și scop, pentru că ești ceea ce ești – UN COPIL AL LUI DUMNEZEU.

Am avut parte de un timp tihnit, în care ne-am încărcat sufletește și spiritual.

tabara-grup-mic“O experiență de neînlocuit. Așa aș descrie tabăra de vară din acest an. Cât de frumoase sunt întâlnirile în care surorile se adună împreună, învață, cântă, se roagă și mai ales au părtășie una cu cealaltă. Subiectele discutate ne-au revigorat sufletele iar cele trei zile au fost perfecte pentru a ne încărca de tot ce e bun și frumos!” (Luminița Buia)

Încă de la tabăra de anul trecut am așteptat o următoare ediție a taberei de vară. Și s-a întâmplat între 24-26 august, spre bucuria celor 20 de participante din acest an. A fost minunat cu femei din diferite orașe ale țării, cu diferite ocupatii, cu diferite perspective asupra vieșii, căsătorite sau nu, cu copii sau fără, mai tinere sau mai… „coapte”, au reușit să lege prietenii, să râdă și să plângă împreună, să se încurajeze reciproc, să ia decizii pentru viitor, să facă planuri pentru a trăi frumos, din belșug, viața adusă de Hristos pentru noi.

Ne-am adunat într-un cadru de vis pentru a ne îmbogăți din Cuvântul lui Dumnezeu, pentru a-L cunoaște mai bine pe Tatăl nostru și nu în ultimul rând pentru a ne cunoaște mai bine pe noi însene, sau mai bine spus pentru a ne asuma identitatea primită ÎN HRISTOS, aceea de fiice de Rege. Aceasta a fost tema dezbătută pe parcursul celor 3 zile , ” Identitatea noastră în Hristos”. Au fost lucruri noi pe care le-am aflat dar și adevăruri știute dar uitate într-un colțișor al minții sau sufletului nostru, și înlocuite cu minciuni semănate în noi de cel nevrednic de crezare. Am învățat cum să înlocuim neadevărul cu Adevărul lui Hristos și să trăim în virtutea acestuia, am aflat cum să ne păstrăm rădăcinile bine înfipte în acest Adevăr, în ciuda circumstanțelor adeseori nefavorabile.

Ne-am întors fiecare în casa ei cu dorința să trăim la înălțimea chemării pe care am primit-o și identitatea noastră să fie o realitate cunoscută și de cei din jur. (Diana Cotoz)

corina-la-clasa