Miriam Charter

Miriam Charter

Miriam Charter s-a născut în China. Părinţii ei erau a treia generaţie de misionari care a trăit şi a lucrat pe aceste meleaguri. În anul în care Miriam s-a născut (1949) a izbucnit revoluţia comunistă. În 1952, familia ei a fost forţată de regimul comunist să fugă din China. S-au stabilit în Canada, locul unde a crescut Miriam. La o vârstă foarte fragedă ea l-a primit pe Isus în inima ei. A urmat apoi universitatea şi a devenit profesoară de limba franceză la un liceu.

Ea nu a putut însă să uite Marea Trimitere a lui Dumnezeu. Simţea chemarea de a se implica în misiunea transculturală, în biserica subterană dintr-o ţară comunistă.

A urmat seminarul teologic, iar după graduare, timp de patru ani, a lucrat cu copiii şi cu femeile într-o biserică foarte mare. În anii aceia a auzit de BEE, un grup care lucra din Viena în Romania, Bulgaria, Cehoslovacia, Ungaria şi Polonia, având ca scop formarea de lideri pentru biserica subterană.

În 1983 ea a făcut prima ei călătorie în România, cerându-i lui Dumnezeu să-i arate ce rol ar putea ea să aibă în lucrarea BEE din această ţară. În timpul acestei călătorii, Dumnezeu i-a confirmat chemarea de a lucra în Europa de Est şi, mai mult, a şi surprins-o cu o viziune pentru lucrarea de ucenicizare a femeilor. În ianuarie 1985, Miriam s-a mutat la Viena, de unde a început să călătorească în Europa centrală şi de est. În 1992, s-a întors în America de Nord pentru a-şi continua studiile de doctorat. Iar în 1995 ea s-a mutat în Rusia, crezând că va putea lucra în domeniul teologic. După ce a studiat limba rusă timp de 2 ani, s-a întors în America ca să-şi termine studiile de doctorat.

Dumnezeu i-a arătat în mod foarte clar că ultima decadă din cariera ei de profesoară universitară va fi petrecută în instruirea viitoarei generaţii de făcători de ucenici în contextul seminarului. În prezent ea coordonează studii de doctorat la Universitatea Evanghelică Trinity de lângă Chicago, unde Dumnezeu aduce studenţi din toate colţurile lumii: Etiopia, Sri Lanka, Angola, China, Korea, Kenya, Honduras, Brazilia, România, America şi Canada. Miriam se simte cu adevărat împlinită prin faptul că-şi învesteşte viaţa în instruirea liderilor de pe întreg globul, pentru a sluji în generaţia viitoare. Deşi nu a fost căsătorită, Miram vorbeşte despre sine ca şi despre o femeie cu adevărat împlinită, care continuă să spere.