Femeia, un design special…
Dumnezeu, în marea Sa bunătate, ne-a surprins cu un timp binecuvântat pe care l-am petrecut la Conferința “Femeia, un design special”.
Am avut plăcerea să întâmpinăm peste 250 de femei din Craiova, dinTârgu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Motru, Întorsura, Segarcea, Drănic. De asemenea, au participat și 15 femei din Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, însoțite de doamna Director Raluca Țîrca.
Atât cântecele deosebite interpretate de către Gabi Iluț, cât și mesajul divin transmis prin Cristina Giurgiu, au avut un impact deosebit în inima tuturor celor prezente și astfel Dumnezeu a strălucit peste Oltenia!
Rodica Filip, Craiova
Personal, consider timpul petrecut în cadrul acestei conferinței o binecuvântare. M-am simțit mângâiată, deoarece am realizat că Dumnezeu, în bunătatea Lui nemărginită, se îngrijește de fiecare din noi, acordându-ne o atenție specială.
Am experimentat un moment deosebit, când D-zeu mi-a atins inima, vorbindu-mi prin Ieremia 18: 1- 6. În aceste versete, Dumnezeu folosește o comparație pentru a ne ilustra perspectiva prin care privește poporul Său : ”Nu pot Eu să fac cu voi ca olarul acesta, casă a lui Israel? Zice Domnul. Iată cum este lutul în mâna olarului, așa sunteți voi în mâna Mea, casă a lui Israel”.
Multe din noi ne-am pus întrebarea de ce omul, este asemănat cu acest material așa de răspândit și obișnuit. Împreună cu Cristina Giurgiu am parcurs imaginar procesul de transformare al acestui material, ce poate părea nesemnificativ, de la materie primă- lut – până la produsul finit – vas. Lutul este un material ce poate fi întrebuințat doar în urma unei prelucrări, proces destul de lung și ”agresiv”. Prelucrarea constă în diverse etape: alegerea unui anume tip de sol, înghețarea-dezghețarea acestuia pentru ai schimba structura chimică, călcarea în picioare pentru a obține un material omogen, baterea pentru a elimina impuritățile și bulele de aer formate. În urma acestei prime etape de transformare olarul învelește acest lut, și îl pune pe raft. După un timp, lutul va trece printr-o serie de alte procedee, și anume: va fi tras pe roată, va fii plăsmuit, după care va fi pus la uscat, copt în cuptor (la 900° C) și, în cele din urmă, lăsat la răcit. Vasul asfel obținut va fi înfrumusețat prin diferite tehnici, cu diverse culori și modele și pus de o parte pentru a fi utilizat.
Dacă privim cu atenție textul din Ieremia, putem observa că există o legătură strânsă între procesul tehnologic de transformare al lutului pentru a obține un vas, și relația noastră cu Dumnezeu. Ca și lutul, înainte de a deveni un vas folositor, fiecare din noi trebuie să suporte diverse etape de prelucrare .
Dumnezeu îngăduie în viața noastră împrejurări în care ne simțim de parcă am fi ”călcate în picioare”, ”bătute”, puse de o parte, nefolositore sau ”trase pe roată” sau chiar puse în ”cuptor”.Toate acestea însă au scopul de a ne purifica de obiceiuri, concepții, atitudini greșite, de a ne da o formă specială, transormându-ne în femeia de care Dumnezeu se poate folosi pentru extinderea Împărăției Sale. De cele mai multe ori, această prelucrare este dureroasă si necesită timp și răbdare. Dar, ”De altă parte știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.” (Romani 8:28)- Știm că toate acestea cooperează la definirea omului nostru interior, în baza planului lui Dumnezeu.
La sfârșitul conferinței am primit un răspuns la întrebarea inițială.
Ceea ce ne face valoroase, speciale, este comoara care este pusă în fiecare dintre noi (”Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut, pentruca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu și nu de la noi” 2 Corinteni 4:7) și anume acel caracter pe care Dumnezeu îl formează în noi după voia Sa.
În acest timp binecuvântat am conștientizat faptul că, dacă îmi doresc cu adevărat să-i slujesc Lui Dumnezeu, trebuie să mă supun voinței Sale, și deci să mă las prelucrată. Noi suntem lutul iar El, olarul!
Slavă și onoare Dumnezeului nostru pentru toate aceste binecuvântări!
(Andra Cicea, Biserica Penticostală Filadelfia, Craiova)