Chemare la cunoașterea Lui Dumnezeu

AUTORUL CUVANTULUI SFANT

Cu mai mari emoții ca altădată, am făcut bagajul în această toamnă pentru întâlnirea cu Priscilele, la Felix. Mă aștepta un drum de aproape treisprezce ore cu trenul… Mi-am încredințat cei trei copilași și soțul în mâna lui Dumnezeu și am așteptat cu nerăbdare întâlnirea cu colegele mele. Deși ne-am întâlnit doar de vreo patru ori în cadrul școlii Priscila, s-a întâmplat un lucru pe care numai Dumnezeu îl poate realiza. Ne-am legat una de alta, ne iubim, simțim una cu alta, îl vedem pe Dumnezeu cum ne îmbogățește prin ce dă fiecare. Suntem împreună un mănunchi de flori-priscile pe care numai Domnul putea să-l asorteze atât de bine, fiecare cu mireasma, frumusețea și delicatețea ei.

Știam că nu mă voi întoarce de acolo aceeași persoană. Așa se întâmplă întotdeauna când ai o întâlnire cu Domnul, nu mai poti fi aceeași. Și, da, știam că mă voi întâlni cu Domnul meu la Felix!

Așadar, m-am dus la Felix convinsă că mai fac un pas în cunoașterea lui Dumnezeu. Așteptările mele au fost depășite, pentru că Dumnezeu este specialist în a ne da lucruri mult peste așteptările noastre.

Doamna Camelia Căpușan ne-a vorbit despre importanța disciplinei studiului. Am înteles ce mult îl onorăm pe Dumnezeu citindu-i Cuvântul și cât de important este să folosim Scriptura în mod corect. Că Dumnezeu ne-a înzestrat cu o minte extraordinară pe care El se așteaptă să o folosim pentru a-L cunoaște mai mult. De asemenea este foarte important să folosim Scriptura în mod corect. În viața de zi cu zi, Cuvântul lui Dumnezeu este cel mai puternic instrument lăsat de Dumnezeu special pentru noi.

O altă doamnă specială, Adela Duca, ne-a prezentat împreuna cu doamna Camelia studiul Scripturii prin metoda inductivă. Am conștientizat importanța cunoașterii contextului istoric și geografic, precum și a contextului biblic și literar pentru orice pasaj biblic.

De asemenea, a fost subliniat rolul esențial al Duhului Sfânt în înțelegerea și interpretarea corectă a Scripturilor. Studierea Scripturii trebuie făcută cu un acut simț al dependenței noastre de Duhul Sfânt, conștienți că El este Cel care “ne va călăuzi în tot adevărul.”

Scopul fundamental al Bibliei este să ne schimbe viețile, nu să ne îmbogățească cunoștințele. (2 Tim. 3:16-17) Observarea și interpretarea textului biblic fără aplicare neagă scopul Bibliei. A aplica înseamnă a împlini aici și acum ceea ce a fost scris în Scripturi pentru atunci și acolo.

În cadrul discuțiilor de grup, dar și în prezentările în plen, Dumnezeu ne-a vorbit taine minunate din cartea Filipeni, pe care am studiat-o prin metoda inductivă. Am văzut încă odată cât de desăvârșită poate fi opera lui Dumnezeu când fiecare dă ce are mai bun din el, spre folosul celulalt.

Mă simt mai mult decât binecuvântată să fiu o ucenică Priscila! Nu voi putea mulțumi niciodată îndeajuns lui Dumnezeu pentru învățătoarele noastre – mamele spirituale și exemplele vii, demne de urmat, pe care le-am cunoscut la Școala Priscila.

Am lăsat treburile Martei și timp de cinci zile am fost Maria, petrecând timp prețios la picioarele Domnului… și mare mi-a fost binecuvântarea.

Valerica Buliga, Iași