Bucură-te împlinindu-ți destinul

Biserica Agape Timisoara, a găzduit a doua ediție a Conferinței pentru Femei, cu tema: ”Bucură-te împlinindu-ți destinul”. Au fost alături de noi femei de la biserici din Timișoara cât și din Reșița, Sânmihaiul German, Sânandrei, Lugoj.

Am un destin ? Ce gândesc cu privire la el? Sunt o victimă a destinului?… Acestea sunt câteva din întrebările care trec prin mintea omului cu privire la acest subiect, deoarece în mod uzual destinul este înțeles ca soartă, ca fiind acea forță supranaturală care hotărăște în mod fatal și irevocabil tot ce se petrece în viața omului.

În contrast cu această perspectivă pe care oamenii au dezvoltat-o de-a lungul timpului, Dumnezeu a spus poporului Său ” Iată ți-am pus azi înainte viața și binele, moartea și răul…… Alege deci viața ca să trăiești…”

Încă de la începutul existenței sale, omul a fost creat cu voință liberă, cu posibilitatea de a alege dar și de a fi responsabil de rezultatul algerilor sale.

„Ceea ce seamănă omul aceea va și secera” – Este adevărat că în viața noastră culegem ceea ce am semănat prin alegerile pe care le-am făcut? Da.

În același timp este adevărat că pe parcursul vieții ne confruntăm și cu situații care nu depind de alegerea noastră? Da. Chiar în astfel de circumstanțe ostile, o alegere importantă rămâne a noastră, și anume, cum trecem prin acele evenimente, cu ce gândire, cu ce simțăminte, cu ce atitudine. Cât de mult ne vom lăsa apăsate, căt de tare vom lăsa presiunea lor să ne strângă, să ne sufoce, să ne stoarcă și să ne lase fără nici o bucurie.
A spus oare Domnul Isus: În lume ve-ți avea necazuri deci…. resemnați-vă, întristați-vă… ăsta-i destinul, soarta voastră?.. Nu! El a spus ”îndrăzniți, Eu am biruit lumea”!
Deși în viața trecem și prin evenimente al căror curs nu îl putem determina sau controla, alegerile noastre cu siguranță ne vor afecta propriul destin și vor determina postura noastră in mijlocul lor. În acest sens, un exemplu clasic al Scripturii este următorul:

Dumnezeu a destinat Canaanul pentru poporul Israel, care ajuns la poarta de Sud a Țării Promise, trimite 12 persoane să iscodească țara. Zece dintre ei s-au întors cu un raport descurajator, ca urmare poporul a ales să se lase pradă descurajării și necredinței. Totuși ceilalți doi, Iosua și Caleb, au ales să creadă promisiunile lui Dumnezeu în ciuda realității din teren. Fiecare din cei prezenți în această istorie – Cele zece iscoade și poporul de o parte cât și ceilalți doi de altă parte – au ales și apoi au cules un destin conform alegerii pe care au făcut-o . Poporul împreună cu cele zece iscoade au pierit în pustie iar ceilalți doi, Iosua și Caleb, au intrat în Canaanul care le era destinat. Sunt deci importante alegerile noastre?

Omul a fost creat de Dumnezeu cu un destin – acela de a trăi pentru eternitate și nu oricum ci în Împărăția veșnică a lui Dumnezeu și în prezența Slavei Sale. Dar pentru a ajunge să ne bucurăm în plinătate de destinul nostru veșnic, experimentăm între timp viața pământească. Înțeleg că viața pe acest pământ este parte a destinului veșnic pe care îl avem. Ne naștem pe acest pământ și apoi provocați de viața de zi cu zi facem alegeri care ne vor amprenta destinul. Dar cel mai important aspect al destinului nostru de aici și acum este că suntem chemați de Dumnezeu să devenim o nouă creație prin Hristos care să trăiască pe acest pământ reflectând chipul sau caracterul Său.

Dacă nu ești sigură de destinul care îl are Dumnezeu pentru tine, acest lucru nu trebuie să rămână o taină. Căutând o relație apropiată cu Dumnezeu Creatorul poți să descoperi și să alegi să împlinești scopul pentru care ai fost creată. Dumnezeu poate folosi munca ta de zi cu zi pentru a împlini scopuri cu valoare eternă. Uită-te la tine ca la un ambasador al lui Dumnezeu în locul în care te afli și împlinește cu excelență și cu Bucurie ceea ce ai de împlinit.

(Vali Strubert)