Echipa

Femeile în vârstă trebuie să aibă o purtare cuviincioasă, (…) să înveţe pe alţii ce este bine, să înveţe pe femeile mai tinere să-şi iubească bărbaţii şi copiii; să fie cumpătate, cu viaţă curată, să-şi vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaţilor lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu (Tit 2:3-5)

Lidia Șchiopu

Este căsătorită cu Dorel din 1968, au patru copii căsătoriți și opt nepoți. Împreună cu soțul ei sunt membri ai bisericii Aletheia din Timișoara.

A fost formată/echipată prin slujirea misionarelor din organizația BEE Intl., (acum Entrust) fiind parte din primul lor grup de femei din Timișoara din 1986. La început participa la grup din dorința de a învăța pentru sine, dar pe măsură ce viața ei se schimba, a simțit responsabilitatea de a împărtăși și altor femei ceea ce invățase. În 1995 renunță la serviciul ei pentru a se dedica slujirii altor femei.

Pentru mai bine de doi ani, trăiește depinzând total de Dumnezeu, experimentând credincioșia Lui în fiecare zi. În 1998 este solicitată să coordoneze lucrarea femeilor din cadrul EBE Romania, lucrînd în felul acesta cu femei din toate denominatiile.

Pasiunea ei este ucenicia și mentorarea, este să vadă femeile crescând în maturitate, slujind altor femei și trăind vieți pentru slava lui Dumnezeu. De aceea nu obosește călătorind în țară și chiar dincolo de granițe, (Chisinău, Moscova, Tadjikistan, Belgia, Italia, Austria, Spania, SUA) cu o singură dorință: aceea de a se investi în viața altor femei, după cum spune 2 Timotei 2:2.

Coordonează revista Priscila care este parte din aventura vieții ei cu Dumnezeu! De asemenea coordonează lucrarea femeilor din cadrul Fundației EBE Romania.

Un MOTO ale ei: Investește mult, în puțini!

Eleonora Fărăgău

Este căsătorită cu Beniamin Fărăgău, învățător și autor de studii Biblice. Sunt binecuvântați de Dumnezeu cu trei copiii și 4 nepoți, – bucuria și împlinirea bunicilor.

Ca și familie slujesc în biserica baptistă nr. 3, Iris din Cluj-Napoca și se bucură de onoarea din partea lui Dumnezeu, de a fi împreună cu atâția studentți și tineri.

A fost profesoară de limba engleza la liceul Creștin Emanuel din Cluj mai mult de 20 de ani. În prezent este pensionară dar știind că acest concept nu există în Biblie, Nora a înțeles că ar putea să-și folosească experiența de viață, pentru a se implica în mentorarea altor femei conform principiului din Tit 2.

Având mai mult timp la dispozitție a început să răspundă afirmativ invitațiilor de a vorbi la diferite întâliri ale femeilor din Cluj și din țară, conștientă de importanța investirii în zidirea valorilor adevăratei feminități în femeile mai tinere.

Face parte din echipa de coordonare a revistei Priscila.

Iată ce mărturisește Nora: “Sunt conștientă că orice efort de a ajuta femeile să-și cunoască rolul trasat de Dumnezeu la creație și întărit de El prin răscumpărare, merită făcut, deoarece, în familie, influența femeii este decisivă. Aici îmi este inima, alături de soţul meu al cărui ajutor potrivit mă străduiesc să fiu.”

Dorina Tartamuș

S-a născut şi locuieşte în Cluj Napoca. Este căsătorită cu Valentin şi Dumnezeu le-a dăruit 2 fete minunate.

Din anul 1994 a fost cooptată pentru a face parte din primul grup de studiu cu femeile organizat în biserica, iar apoi a luat parte la un alt grup de studiu biblic la nivel de oraş, organizat de BBE (acum EBE). De-a lungul anilor, inima ei a inceput sa ardă pentru lucrarea cu femeile, ocupându-se de organizarea mai multor grupuri de studiu biblic cu femeile si în alte biserici. A urmat şi cursul de consiliere creştină organizat de BEE, iar mai târziu un curs de consiliere pre şi post avort organizat de Clinica Pro Vita, unde lucrează în prezent ca şi consilieră voluntară.

Dorina mărturiseşte: ”Odată cu aprofundarea Cuvântului Lui Dumnezeu, am înteles cine sunt in Cristos, cum trebuie să-mi împlinesc rolul de soţie si mamă şi am beneficiat de binecuvântări preţioase în familia mea. Toate acestea mă determină să nu tac, să stârnesc in femei dorinţa de a studia Cuvăntul Lui Dumnezeu, să le provoc să dorească acest lucru şi ele.”

După 40 de ani de muncă de secretariat, la interfaţa dintre conducere şi angajaţi, a observat că Dumnezeu vrea, şi pe mai departe, ca ea să nu îşi părăsească slujba de a-L arăta pe El oamenilor. Timpul pe care îl are liber, odată cu pensionarea, l-a pus la dispoziţia lui Dumnezeu care i-a oferit oportunităţi speciale de a fi lumină în mijlocul oamenilor şi, în mod special, între bolnavii de Parkison în cadrul proiectului Puterea Speranţei.

Maricica Ursache

S-a născut și și-a trăit anii copilăriei în localitatea Vlădeni, jud.Botoșani, într-o familie de religie ortodoxă. Își amintește foarte bine cum uneori mergea cu tatăl ei la slujba de duminica dimineața, dar fără a înțelege multe lucruri despre Dumnezeu. Mai târziu, în tinerețea, fiind departe de casă a avut parte de o mare binefacere a sufletului: să se întâlnească cu Dumnezeul cel Viu și Atotputernic care i-a schimbat viața, dând un nou sens existenței sale!

De profesie este tehnician proiectant echipamente elctrice și a lucrat împreună cu soțul ei la o întreprindere de profil din Botoșani.

Ca în orice familie, au existat frământări și întrebări… care și-au găsit răspunsul mai târziu, când Petrică, sotul ei, a început cursurile BEE la București și a aflat că exista o carte, scrisă de o femeie, care prezenta un exemplu biblic – un model de femeie minunată, o parteneră creativă… Au început să călătorească împreună la București unde se întâlnea cu Nuți Ciopașiu, care îi împărtășea învățăturile pe care le primea ea la întâlnirile cu surorile din America. Erau lucruri noi și foarte încurajatoare pentru Maricica!

Apoi, a inceput să copieze capitole întregi din cartea Lindei Dillow, pe care le împărtășea cu alte femei. Așa a început primul grup mic de ucenicie în biserica locală din Botoșani. Apoi a avut grupe cu tinere, cu surori mai în vârstă, a slujit și surorilor din alte localități. În slujire a fost mereu ajutată și încurajată de soțul ei, un om deosebit care are viziunea uceniciei și care, la rândul său, face această slujire de ani mulți.

Nu au copii, dar, pasiunea lor ca soț și soție este să se investească în alții. Iată ce mărturisește Maricica: „Nu este ușor să treci prin viață fără a avea urmași, din punct de vedere fizic , dar este o mare bucurie și mângâiere în același timp să știm că avem copii spirituali, nepoți și strănepoți… si să slujim la zidirea Împărăției Lui Dumnezeu!”

Corina Șandor

Corina Şandor – Martin este căsătorită cu Traian Şandor – Martin, pastor asistent în Biserica Filadelfia din Baia Mare, unde şi locuiesc din 1992. Sunt binecuvântaţi cu trei copii: Filip, Teodora şi Dorothea.

Corina este inginer ca pregătire profesională, dar din 1995 până în 2009 a lucrat ca şi reporter, redactor şi realizator de emisiuni la postul local de televiziune Canal 7 (TL Plus TV) Baia Mare, iar din 2008 până în prezent lucrează ca şi specialist relaţii publice la Biblioteca Judeţenă „Petre Dulfu” Baia Mare.

De dragul copiilor ei, este implicată în lucrarea cu copiii din biserică, dar îi place foarte mult să lucreze cu femeile, al căror suflet îl înţelege cel mai bine. Împreună cu soţul ei se ocupă de cuplurile tinere, cu care fac consiliere premaritală. Ea este şi colaboratoare la revista Priscila.

Este pasionată de psihologia umană din perspectivă biblică şi îi place să-i ajute pe oameni să se descopere pe sine. Iubeşte lectura, îndeosebi poveştile adevărate şi îi plac drumeţiile, ski-ul şi muzica bună.

Un motto al ei este: „Este posibil ca oamenii să uite ce le-ai spus. Este posibil ca oamenii să uite ce ai făcut pentru ei. Însă nu vor uita niciodată felul în care i-ai făcut să se simtă.”

Camelia Căpușan

Ar putea fi caracterizată prin prisma profesiei ei, și anume ca medic al trupului și cel al sufletului, deoarece ea a făcut din profesia ei de medic neurolog, un miljloc spre a împlini marea trimitere a Mântuitorului nostru, de a lărgi Împărăția lui.

Setea și dragostea ei după Cuvântul lui Dumnezeu a făcut-o să se gândească la modalități practice prin care să transmită bucuria și împlinirea dobândită în urma studiului, mai departe, ajutând și alte femei să experimenteze o viață trăită în conformitate cu Cuvântul lui Dummezeu. Fiind dăruită de Dumnezeu cu o capacitate deosebită de a aprofunda și de a extrage adevărurile pasajului studiat, cuplată cu usurința ei în a comunica, Camelia este invitată adesea la întâlnirile pentru femei organizate în diferite zone ale țării. De asemeni, este colaboratoare și editorul principal al revistei Priscila- care există și datorită ei.

Este căsătorită cu Nicu, și au doi copii, Vlad și Ruxandra.

Angela Țiprigan

S-a născut în Botoșani, unde a copilărit, a mers la școală, … s-a căsătorit cu Nelu, apoi în 1974 s-au mutat la Timișoara. Au 8 copii și 10 nepoți.

Deși pensionară, încă lucrează ca tehnician dentar, o meserie pe care a făcut-o cu pasiune și slujire.
Este implicată în lucrarea cu femeile de mulți ani. Slujește în biserica locală și în afara ei: răspunde solicitărilor de a ține seminarii acolo unde este nevoie în țară și dincolo de granițe. Colaborează cu credincioșie și la revista Priscila.

Dar, chemarea ei cea mai dragă este, slujirea. Se simte împlinită, atunci când poate ajuta pe cineva în nevoie. În slujire o găsești parcă … neobosită! Îi place să organizeze tot felul de întâlniri, cu scopul de a pune oamenii împreună în prezența lui Dumnezeu.

Este pasionată de creativitate! Este inventivă, practică, și face față cu spor, multelor provocări din partea familiei și a celor din jur.

Cristina Giurgiu

Locuiește în Sibiu, este căsătorită cu Caius și are un fiu, Darius, aflat la vârsta adolescenței.

Lucrează de 12 ani ca redactor șef la Radio Vocea Evangheliei Sibiu și este implicată în lucrarea de studiu pe grupe de mai bine de 20 ani. A absolvit cursurile Colegiului Biblic Betania din Sibiu, în cadrul caruia a activat ca secretar-traducător și profesor. Frecventează Biserica Penticostală Emanuel din Sibiu, unde continuă să slujească în cadrul grupelor de femei. În primii ani de după 1989 a participat la întâlnirile inițiate de BEE, parcurgând întreaga programă de studiu întocmită pentru grupele de femei care studiau în cadrul organizației.

Actualmente, pe lângă activitatea pe care o desfășoară în Sibiu și împrejurimi, Cristina călătorește în țară și în afara ei pentru a se adresa femeilor creștine și necreștine, în cadrul conferințelor la care este invitată.

Cristina îndrăgește mult lectura, îi place să traducă, să călătorească, să cunoască oameni și locuri noi, să descopere în fiecare zi caracterul surprinzător al lui Dumnezeu revelat în fiecare detaliu al vieții ei.

Dacă ar fi întrebată care este scopul vieții ei, Cristina ar răspunde: „Să las în urmă un exemplu demn de urmat, o mireasmă de la viață la viață, o urmă pe care alții să poată păși, găsind calea către Dumnezeu”.

Mihaela Mănăstireanu

Mihaela Mănăstireanu, s-a născut în Ungureni, jud. Botoşani, şi locuieste în Iaşi de la 12 ani. Este căsătorită cu Dănuț Mănăstireanu, profesor de teologie. Au doi copii și 5 nepoți.

De tânără, Mihaela, împreună cu soţul ei Dănuţ, s-a îmbolnăvit de viziunea uceniciei spirituale. Se întâlnea cu alte femei în grupuri mici de studiu biblic, încercând să fie o mamă spirituală pentru fetele mai tinere. Implicarea în EBE a ajutat-o mult la împlinirea acestei viziuni prin studii şi cărţi pentru femei, întâlniri şi conferinţe motivatoare. Timp de 9 ani a inițiat în Iași o întâlnire lunară cu femei din majoritatea bisericilor evanghelice, studiind Rolul femeii in Biblie, în V.T. și în N.T. Este colaboratoare de bază a revistei Priscila.

Ca profesie este vitrinieră-decoratoare, a urmat cursuri de consiliere și jurnalism, dar acum sta acasă şi-si ajută copiii în creşterea nepoţilor.

Ca hobby: scrisul (poezii, povestiri șI povești pentru nepoți) gătitul, grădinăritul.

“Pasiunea mea este să încurajez femeile să crească în credință și în intimitate cu Hristos să vestesc Evanghelia și să continui a fi o mamă spirituală pentru alte femei mai tinere. În tot ce fac doresc să contribui la mărirea Împărăției și a slavei lui Hristos Domnul!” – zice Mihaela.

Rodica Filip

S-a născut în Baia Mare, județul Maramureș, într-o familie de credincioși ortodocși. L-a primit pe Domnul în inima ei la vârsta de 18 ani, în Biserica Penticostală „Maranata” din Baia Mare, unde, peste ani și-a început slujirea între femeile din biserică și penitenciar. Este căsătorită cu pastorul Mircea Filip și au trei băieți, pe care îi consideră cea mai mare avere a lor.

În anul 2006, la chemarea lui Dumnezeu s-au mutat în Oltenia fiind implicați în ucenicizarea bărbaților, femeilor și tinerilor din bisericile evanghelice și din penitenciare.

Rodica este colaboratoare a revistei „Priscila” și autoarea cărții „Iubește-L pe Dumnezeu din toată inima!”

Pasiunea ei cea mai mare este aceea de a-L descoperi tot mai mult pe Dumnezeu prin Cuvântul Său și a-L prezenta altora. Îi place să citească, să scrie poezii și eseuri, să stea de vorbă cu oamenii pentru a-i încuraja la o viață trăită în sfințenie, să gătească și să primească oaspeți.

„Când răspunzi cu credincioșie la credincioșia lui Dumnezeu, El nu te dezamăgește niciodată!” – mottoul pe care îl poartă în inima ei.