Conferinţe

INTEGRITATEA – TEMELIA CARACTERULUI, 9-11 MAI, Valea Drăganului

Ce fel de oameni ar trebui să fim noi… așteptând și grăbind venirea zilei Domnului, printr-o viață sfântă și evlavioasă?! – se întreaba apostolul Petru în a doua sa epistolă… Acesta este versetul care ne-a inspirat atunci când am ales să avem acest șir de conferințe: ÎN ASTEPTAREA MIRELUI!

Cred că nici un alt subiect nu ne-ar determina să trăim vieți mai dedicate Domnului decât gândul că așteptăm revenirea lui Isus ca MIRE … că urmează o nuntă! Nunta în care noi suntem MIREASA! Gândul acesta ne poate motiva îndeajuns la o viață sfântă și evlaviaosă așa cum Petru ne îndeamnă.

Cu această viziune am pornit și am avut prima conferință, cu tema: Ai fost aleasă să-I fii Mireasă! Am vorbit atunci despre faptul că am fost aleși pur și simplu, fără să fi avut vreun merit. “Căci pe când eram noi încă păcătoși Cristos a murit pentru noi”. El ne-a ales înainte de întemeierea lumii și ne-a pus de-o parte pentru El, ne-a sfințit și ne-a destinat să-I fim Mireasă.

SMERENIA, ÎNSEMNUL REGAL! Mai 2013, Valea Drăganului

„În așteptarea Mirelui” a fost adusă în ființă încă o conferință pentru femeile creștine din România. Dacă în mai 2012 ne-am adâncit privirile în splendoarea și – deopotrivă – responsabilitatea pe care o implică faptul de a fi obiectul alegerii lui Dumnezeu, ca Mireasă Fiului Său preaiubit, în mai 2013 am început să „ne pregătim” rochia de mireasă, țesând podoabe cerești în urzeala ei.

Și asemenea urzelii oricărui material – lipsită de strălucire, nevăzută și nelăsând adeseori să se întrevadă valoarea și frumusețea din urmă a țesăturii – la fel urzeala veșnicei și strălucitei haine de nuntă, este însăși Smerenia – însemnul regal.

PUTEREA SPERANŢEI, 3-6 OCT., CLUJ NAPOCA

Așa s-a numit conferința națională a femeilor care a avut loc la Cluj în luna octombrie 2012- conferința organizată sub egida Fundației EBE România.

Am avut din nou bucuria s-o avem pe Linda Dillow, autoare a mai multor cărți. (click aici).

Recent, Linda Dillow a scris cartea Cum e să fii căsătorit cu mine?, o carte care te determină la schimbare prin întrebările incomode pe care le pune. Tema acestei cărți s-a suprapus în mare măsura pe tema conferinței.

Astfel opt sute de femei din toată țara și chiar de peste hotare, au participat la această conferință. Au fost câteva zile de reală binecuvântare pentru multe din cele care au fost prezente.

Toate mesajele au fost practice și provocatoare…

ÎN AŞTEPTAREA MIRELUI, 10-12 MAI, ORADEA

De fiecare dată când citesc întrebarea apostolului Petru: “Ce fel de oameni ar trebui sa fim noi, așteptând și grăbind ziua venirii Domnului?” (2 Petru 3:11-12) mă simt provocată. Și aproape de fiecare dată… mă duc cu gândul la vremea tinereții mele…

Pe când aveam 16-17 ani, în fiecare seară, când îmi puneam capul pe pernă, îmi ziceam: “Isuse, dacă nu vii la noapte, mâine seara vei veni sigur!” Și în vremea aceea am trăit așteptându-mi Mirele în fiecare zi… Îl așteptam să vină și să mă răpească cu EL. Se vorbea despre revenirea lui Cristos, mai mult atunci, decât acum. În așteptarea Lui, preocupările îmi erau altele, altele erau prioritățile.

Nu făceam altceva decât să mă pregătesc să-L întâlnesc… voiam să mă găsească așteptându-L, iubindu-L și să fie bucuros de mine! Eram atât de mulțumită cu ceea ce aveam, pentru că îl aveam pe El, pe Mirele meu.

JOANNA WEAVER ÎN ROMÂNIA

În perioada 2-9 octombrie, Joanna Weaver, a conferențiat în câteva orașe ale României: Galați, Cugir, Cluj Napoca, Tg Mureș.

Soție de păstor, mamă a trei copii, Joanna Weaver este și autoarea cărților: O inimă ca a Mariei într-o lume ca a Martei și O atitudine ca a Mariei, cărți studiate de multe , multe femei în grupele mici de studiu.

Am ales să călătorim împreună prin țară, să avem câteva conferințe zonale, astfel ca, multe femei să o poată asculta…

Peste 1500 de femei au auzit mesaje motivatoare care ne chemau la intimitate cu Domnul.

CHEMATE ÎN SLUJBA UNUI VIS, 13-16 MAI, SOVATA

La această conferință împreuna am sarbatorit ceea ce Domnul a facut de-alungul anilor, (sunt 25 ani de cand femei misionare au venit in tara noastra, prin organizatia BEE, sa ne echipeze pentru slujire).

Am multumit lui Dumnezeu pentru faptul ca, a ales ca si noi, femeile, sa fim parte in lucrarea Lui si apoi, ne-am uitat spre viitor, motivandu-ne sa transmitem mostenirea primita mai departe.

Au participat 500 femei din tara si nu numai… au fost alaturi de noi femei din Rep. Moldova, Rusia, Bulgaria, Macedonia, Canada, Statele Unite… femei din Diaspora romaneasca, Spania, Italia, Austria, … de asemenea doua femei din Costa Rica si Brazilia, care sunt misionare in tara noastra.

PRISCILA IERI ŞI AZI, 24-27 SEPT., VALEA DRĂGANULUI

Anul acesta – 2009 – revista noastră a împlinit 10 ani! Am hatărât deci să sărbătorim! Așa că, în luna septembrie, am avut o conferință aniversară, pe tema: “Priscila – ieri și azi” la Valea Drăganului.

Au venit femei de pretutindeni, femei care și-au adus aportul la realizarea revistei și nu numai…

Au fost clipe emoționante când, privind primul număr al revistei, am putut spune: cu adevărat Dumnezeu nu disprețuiește începuturile slabe! Am văzut cum stângăciile noastre de la început au fost transformate în pagini frumoase, mesaje cu miez, binecuvântând sute și mii de femei.

“Până aici Domnul ne-a ajutat!” – a fost convingerea tuturor!

SETEA INIMII DUPĂ RELAŢII PROFUNDE, 22-25 MAI, SOVATA

Am venit împreună peste 500 femei din toată țara într-o conferință interconfesională, cu tema: Setea inimii după relații profunde. Au fost, de asemenea, prezente și femei din Republica Moldova și a fost minunat să cântăm împreună, să ne bucurăm, că facem parte din aceeași mare familie a lui Dumnezeu, gustând clipe de cer!

Invitata noastră specială, Linda Dillow, (click aici) ne-a vorbit despre cele mai importante relații: intimitatea cu Dumnezeu și intimitatea cu partenerul de viață.

Cuvintele transmise au ajuns la inima femeilor… cele mai multe dintre ele mărturisind că a fost exact ceea ce aveau nevoie.

Contact

Fundatia E.B.E. România
Str. Inului 2-5
400636 Cluj Napoca
telefon/fax: 0264-446561
e-mail: beerom@clicknet.ro

Lidia Şchiopu
tel: 0742 149035; 0729 143516;
e-mail: lidiaschiopu@gmail.com

Investeşte mult, în puţini! Programul Priscila!