Bucură-te primind și aducând viață!

A fi mamă, a naște copii, a-i îngriji, a-i educa și a-i îndruma în viață este un lucru extraordinar. Chiar dacă responsabilitatea de mamă, dificultățile, eșecurile, dezamăgirile ce apar pe parcurs, fac ca această „meserie” să fie, uneori, greu de învățat și practicat, ești încântată când afli că vei aduce pe lume un copil. Te minunezi când îl ții prima oară în brațe. Te sacrifici cu plăcere atunci când trebuie hrănit, chiar dacă acest lucru înseamnă să te trezești noaptea, când ți-e somnul mai dulce. Te bucuri când face primii pași și suferi împreună cu el, atunci când își julește genunchii. Ești mereu atentă, gata de intervenție, în caz de nevoie și nu ți se pare o povară. Ești fericită să-l vezi crescând, să-l auzi vorbind, evoluând, într-un fel sau altul. Îl aplauzi când are succes și-l încuajezi atunci când eșuează. Ai emoții când trece prin examene și jubilezi când le trece cu bine. Ești întotdeauna la îndemână, doar pentru ca ești mamă. Fără să-ți pese prea mult de tine, fără s-aștepți vreo răsplată, renunți la multe din drepturile tale, renunți la bucata ta de ciocolată, la friptură, la bani, la timpul tău liber, la multe din idealurile tale, doar pentru a-ți face odrasla fericită. Ce anume te motivează să fii astfel? Instinctul matern pe care Dumnezeu l-a imprimat în tine.

Dacă ești o femeie care, dintr-um motiv sau altul, n-ai născut și n-ai crescut copii, s-ar putea să te fi întristat cuvintele de mai sus. Dar… stai, am o veste bună! Instinctul matern își are originea în Dumnezeu. El este Cel ce ți-a dat viață, te-a îngrijit, a sacrificat totul, de dragul tău. El se bucură împreună cu tine, atunci când ești fericită și suferă alături de tine, atunci când ți-e greu. A pus în ființa ta emoții, abilități și aspirații care te califică să fii mamă. Fie că ai născut copii sau nu, tu ești chemată să oferi viață. Este vorba de viața spirituală care nu se sfârșește la marginea unui mormânt. Tu poți fi o mamă spirituală care să de sens multor vieți neîmplinite.

Scriptura spune că „Rodul celui neprihănit este un pom de viaţă, şi cel înţelept câştigă suflete. (Proverbe 11:30) , și „Învăţătura înţeleptului este un izvor de viaţă, ca să abată pe om din cursele morţii.” (Proverbe 13:14) Iată cum poți împrăștia viață: căutând înțelepciunea, trăind în neprihănire, și conducându-i pe cei din jurul tău pe Calea Vieții!

Investește în semeni, căci aceasta este cea mai importantă și cea mai profitabilă investiție! „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi. (Ioan 15:13) a zis Domnul Isus. El nu doar a zis, ci chiar a făcut-o, lăsându-ne un model al dragostei care se oferă cu generozitate.

Nu este nevoie să fii răstignită pe o cruce pentru ca cei din casa ta sau din biserica pe care o frecventezi, rudele tale, vecinii tăi, prietenii, colegii de muncă sau de scoală, să primească adevărata viață. Doar fii acolo, ca o mamă pentru copilul său. Stai la dispoziția lui Dumnezeu ca El să poată mângâia pe cei ce nemângâiați prin slujirea ta, prin dărnicia ta, prin cuvintele tale! Fii gata să-i încurajezi pe cei căzuți! Fii gata, oricând, să le îmbălsămezi rănile! Roagă-te pentru cei ce trec prin necaz! Scrie un mesaj! Trimite o scrisoare! Dăruiește un zâmbet, o îmbrățișare, o floare! Sărbătorește cu cei ce se bucură și plângi împreună cu ei când eșuează! Dar în toate acestea, nu uita să le îndrepți mereu privirea, toturor spre Creatorul, spre Cel care oferă o adevărata și îmbelșugată viață! Acesta este destinul tău! Bucură-te să-l împlinești!

(Rodica Filip)